Να που επιτέλους ένας φορέας, και ας μην έχει κάποια θεσμοθετημένη θέση, βάζει μπροστά στους στόχους του το θέμα του τουρισμού και της τουριστικής δυναμικής που θα πρέπει να αποκτήσει η πόλη, έχοντας καταλάβει ότι ο τομέας αυτός μπορεί να τροφοδοτήσει με ζωή την τοπική αγορά και οικονομία. 

Αν κοιτάξει κάποιος τα καταστατικά του κάθε συλλόγου και τις θέσεις των μελών των συμβουλίου του θα διαπιστώσει κανείς ότι ο ΣΚΕΑΝΑ, έχει δώσει μία αρμοδιότητα που δύσκολα θα συναντήσει σε άλλους. Έχει, δηλαδή, αναθέσει σε μέλος του τον τομέα του τουρισμού. Ένα πρόσωπο είναι υπεύθυνο για θέματα που αφορούν τον τουρισμό, εξετάζοντας τους τρόπους και κάνοντας προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη. 

Το πρόσωπο αυτό, στην περίπτωση μας, είναι ο Κωνσταντίνος Σακκάς που έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός project, που εμπεριέχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για το ζήτημα του τουρισμού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Πρωτοπορεί ο ΣΚΕΑΝΑ ή έκανε το αυτονόητο; 

Δεν έχει και τόση σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι το project ονομάζεται "Visit Patras" και η πρόταση που έκανε ο ίδιος ο κ. Σακκής στο Δ.Σ. για να υλοποιηθεί έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του συμβουλίου, ενώ υπάρχει και ένας σχετικός ενθουσιασμός από όλους όσοι μαθαίνουν για το εγχείρημα αυτό, ρωτώντας για το πώς μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το θέμα. 


Παρουσιάζεται στη δημοσιότητα σε ένα μήνα

Το project έχει περάσει μέσα από μία διαδικασία εξέλιξης και φτάνει πλέον στην ολοκλήρωσή του.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υλοποιηθεί και να προχωρήσει, όχι από τον ΣΚΕΑΝΑ που δεν έχει έτσι και αλλιώς έναν θεσμοθετημένο ρόλο για το ζήτημα, αλλά από τους ίδιους τους φορείς της πόλης και τους ανθρώπους που διεκδικούν τη ψήφο μας, στις εκλογές του Μάη. 

"Είναι ένα project που δουλεύω εδώ και τρία χρόνια και έχει σαν σκοπό του να βρει τους τρόπους εκείνους που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας και της περιοχής μας" τονίζει ο ο Κωνσταντίνος Σακκής. "Χάρηκα πολύ όταν η πρόταση μου για αυτό έγινε δεκτή από τον ΣΚΕΑΝΑ, ενώ με ικανοποιεί το γεγονός ότι υπάρχει παντού θετική ανταπόκριση από όλους". 

Το ζήτημα βέβαια είναι η υλοποίηση του."Το project θα παρουσιαστεί και θα έρθει στο φως της δημοσιότητας τον επόμενο μήνα όταν θα έχει ρυθμιστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφές με όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους τους, αλλά και τους υποψηφίους για να τους ενημερώσουμε για το θέμα και να δούμε από κοινού τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε η Πάτρα να αποκτήσει επιτέλους μία τουριστική δυναμική". 


Πάνω από 60 προτάσεις και σημεία αναφοράς

Το project δεν αφορά την εστίαση, αφορά καθαρά και μόνο τον τουρισμό, λαμβάνοντας όμως υπόψη του ότι η τουριστική δυναμική της Πάτρας μπορεί να δώσει ζωή σε όλη την τοπική οικονομία.

Περιλαμβάνει πάνω από 60 προτάσεις που αφορούν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η πόλη για να αυξήσει την τουριστική της κίνηση. Το Πατρινό Καρναβάλι, το Δρέπανο και άλλα πολλά, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει στον διαδικτυακό αέρα συγκεκριμένο domain που θα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Visit Patras. 

Ήδη, άλλωστε, έχει κυκλοφορήσει η αφίσα με το λογότυπο του project. "Όνειρο μου είναι να υλοποιηθούν έστω και πέντε πράγματα από αυτά που θα προταθούν. Δεν γίνεται όλες οι περιοχές γύρω μας να αξιοποιούν τις ομορφιές τους, τα αξιοθέατά τους και να κάνουν κάθε χρόνο βήματα πάνω στον τομέα του τουρισμού και εμείς στην Αχαΐα να μένουμε αδρανείς" τονίζει ο κ. Σακκής. 


Πιέσεις για αντιδημαρχία τουρισμού

"Στόχος μας είναι να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για να δημιουργηθεί επιτέλους στον δήμο μία αντιδημαρχία τουρισμού. Είμαστε η τρίτη πόλη της Ελλάδας και δεν έχουμε τόσο χρόνια στον δήμο έναν άνθρωπο που να είναι υπεύθυνος για αυτά τα ζητήματα.

Είναι αδιανόητο αυτό. Πρέπει να αλλάξουμε τροχιά και ας κινήσουμε εμείς πρώτα τη ρόδα, με την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που θα πάρει μπρος το όχημα". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα αυτά, το domain, οι αφίσες, τα λογότυπα απαιτούν χρήματα που έχουν βγει από τη τσέπη εθελοντών και ανθρώπων που είχαν αυτή την ιδέα και την πρωτοβουλία.

"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον ΣΚΕΑΝΑ και εμένα προσωπικά στον Κώστα Καραγιάννη και το Emphasis για την εθελοντική τους συνεισφορά στο όραμα για την πόλη μας. Είμαι σίγουρος πως θα το αγκαλιάσετε όλοι!" αναφέρει ο κ. Σακκής και όπως λέει, η σελίδα που θα δημιουργηθεί και το domain το χαρίζουν στον δήμο. Αρκεί το διαχειριστεί όπως πρέπει και να το αξιοποιήσει για τον σκοπό που αφορά.