Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μιαν άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συνοδευόμενος από τον π. Απόστολο Ζαφείρη και τον π. Αιμίλιο Τσικνή, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και μας ευχήθηκε για το νέο έτος.

Στη συνέχεια, η Δρ. Ευαγγελία Τσιμπρή, Νευρολόγος - Διευθύντρια ΕΣΥ της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, παρέθεσε ομιλία με θέμα την ιστορία της μαστίχας Χίου και τίτλο: «Τα κρυστάλλινα δάκρυα της Χίου στο πέρασμα των χρόνων».

Την εκδήλωση συντόνισε η Ευθαλία Κατσιγιάννη - Χάχαλη, Γραμματέας του Συλλόγου.