Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πλησιάζουν και η Πάτρα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για να τους υποδεχθεί, προχωρώντας σε μία διοργάνωση, με διεθνές κύρος και ανάλογο βεληνεκές. 

Αλήθεια όμως τι αγώνες θα δούμε στην Πάτρα και ποια θα είναι αυτά τα εντυπωσιακά σπορ που θα μας τραβήξουν το ενδιαφέρον; Σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε στην ιστοσελίδα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας, θα πραγματοποιηθούν 12 διαφορετικά σπορ, μέσα σε εφτά ημέρες, σε οχτώ αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Τα σπορ που έχουν συμπεριληφθεί στην όλη διοργάνωση είναι το Aquatlon, το Beach Handball, το Beach Soccer, το Beach Volley, το Beach Tennis, το Beach Wresting, το Cannoe Ocean Racing, το Fin Swimming, το Open Water Swimming, το Rowing Beach Sprint, το Sea Water Polo και το Water Skiing. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αρχικός φάκελος που είχε καταθέσει η Πάτρα περιλάμβανε 13 σπορ, από τα οποία όμως κόπηκε το ένα. Το άθλημα που θα αποτελέσει την καινοτομία τον αγώνων της Πάτρας θα είναι το Sea Water Polo που θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, εκεί που κάποτε μεσουρανούσε ο ΝΟΠ. 

Οι βασικές εγκαταστάσεις των αγώνων είναι να δημιουργηθούν στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, οπού εκεί θα πραγματοποιηθούν τα ματς του Beach Handball, Beach Soccer, Beach Volley και Beach Tennis (στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου άμμου που είναι να τοποθετηθούν) αλλά και οι αγώνες του Beach Wresting.  

Ορισμένα αθλήματα είναι να γίνουν στο Νότιο Πάρκο, στην Πλαζ, αλλά και στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ.