Σε μια ηλιόλουστη μέρα, δεκάδες δρομείς, φόρεσαν τα αθλητικά τους παπούτσια και έτρεξαν στον 8ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου - Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και στους παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ. στην παραλιακή του Αιγίου. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «Αθηνοδώρος Ο Αιγιεύς», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».

Για τον Ημιμαραθώνιο, η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Για τον Αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής πραγματοποιήθηκε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές επέστρεψαν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν.

Για τον αγώνα του 1,5 χλμ η εκκίνηση έγινε στις 09:45 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής και κατέληξαν στο κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες, τις 12 βρύσες.

Οι τρεις πρώτοι, βραβεύτηκαν με τα μετάλλια που τους αντιστοιχούσαν (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), ενώ και οι υπόλοιποι πήραν αναμνηστικά μετάλλια.

Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Γιώργος Καλαπόδης από τον ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου.

Νικητής του αγώνα 5,6 χλμ. ήταν ο Νικόλαος Γεωργίου από τον Α.Σ. «Αθηνοδώρος Ο Αιγιεύς».

Να αναφέρουμε πως όσον αφορά τον αγώνα των 5χλμ, όταν οι αθλητες έφτασαν στο τερματισμό, παρατήρησαν (στα κινητά κ στα ρολόγια τους) πως η πραγματική απόσταση που είχαν τρέξει ήταν 5,6km. Προς στιγμή προκλήθηκε σύγχυση, ανάμεσα στους αθλητές και στους διοργανωτές, με τους δεύτερους τελικά να ανακοινώνουν και επίσημα πως η συνολική απόσταση της συγκεκριμένης διαδρομής ήταν τελικά 5,6km.

Τερμάτισαν 199 αθλητές στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων και 252 στην απόσταση του ημιμαραθωνίου. Ακόμη, συμμετείχαν και τερμάτισαν περίπου 70 παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου στην απόσταση του 1,5 χιλιομέτρου.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Ημιμαραθωνίου ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα των 5,6 χλμ.:


Ο Νικόλαος Γεωργίου που τερμάτισε πρώτος στο αγώνα των 5,6 χλμ.

Ο Νικόλαος Γεωργίου που τερμάτισε πρώτος στο αγώνα των 5,6 χλμ.

Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο) Δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλιακή του Αιγίου (φωτο)

Τα έπαθλα του αγώνα

Στους αγώνες βρέθηκαν ως εκπρόσωποι του patrasevents.gr ο Ανδρέας Μπερδέσης που έτρεξε στον αγώνα των 5,6 χλμ. και τερμάτισε σε χρόνο 24:55 και ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος που έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο και τερμάτισε σε 02:39:04.


Ανδρέας Μπερδέσης

Ανδρέας Μπερδέσης

Κωνσταντίνος Βαβαρούτας

Κωνσταντίνος Βαβαρούτας