Συστατικά

  • 1/2 φλ, βούτυρο σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το μαζί με το εσαλότ και το μπούκοβο για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες με αλατοπίπερο και ψήσε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τον μαϊντανό με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Σέρβιρε όσο το πιάτο είμαι ακόμη ζεστό.

Πηγή: tlife.gr