Με θαυμάσιες καιρικές συνθήκες και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία στρατηγού Μακρυγιάννη στη συνοικία Μακρυγιάννη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της συνοικίας, που αγκάλιασε μικρούς και μεγάλους από τις 10.30 έως τις 14.00 το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποδεικνύοντας έμπρακτα τον προσανατολισμό του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» για αποκέντρωση των καρναβαλικών δράσεων.

Οι μικροί πρωταγωνιστές χάρηκαν με την ψυχή τους σε ένα πανηγύρι χρωμάτων, χορού, κεφιού, παιχνιδιών, χαρούμενων διαθέσεων, παιδικών χαμόγελων και φωνών, που ξετυλίχτηκε και πρόσφερε μια γερή δόση ανεμελιάς. Μαζί και οι μεγαλύτεροι που είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από τις έγνοιες της καθημερινότητας.


Το κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» βρήκε θερμή ανταπόκριση και οι ποικίλες δράσεις ξάφνιασαν ευχάριστα συμμετέχοντες και θεατές προσφέροντας χαρούμενες, έγχρωμες πινελιές αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 με την τρίτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στο Πάρκο Ιτεών στις Ιτιές.

Το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει:

-Παράσταση από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου.

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα, συμμετοχή από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Η περιφερειακή καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο Ιτεών.