Μπορεί οι εκλογές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να ήταν να πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου, όμως το Κεντρικό Συμβούλιο του ΕΕΣ, φρόντισε για ακόμα μία φορά να αιφνιδιάσει τα μέλη του, αλλάζοντας ημερομηνία. 

Αποφάσισε την Πέμπτη στις 7 Φεβρουαρίου να αλλάξει την ημερομηνία στις 31 Μαρτίου του 2019, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει για το τι το οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, την στιγμή που όλα ήταν έτοιμα για την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές. 

Σύμφωνα με κύκλους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις πρόκειται για ένα ακόμα τέχνασμα με έντονο παρασκήνιο το οποίο έχει σαν στόχο ουσιαστικά να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δίνοντας την δυναμική σε ορισμένους να μπορέσουν να πάρουν τα ηνία της διοίκησης στα χέρια τους. Μια δυναμική που φαίνεται ότι δεν είχαν, παρά τις αθρόες μαζικές εγγραφές που είχαν κάνει το τελευταίο διάστημα. 

Μετά την παράταση αυτή, λογικά, θα γίνουν προσπάθειες για να υπάρξουν ακόμα περισσότερες μαζικές εγγραφές, μία τακτική που πλέον έχει γίνει γνωστή σε όσους ασχολούνται ενεργά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, φέροντας να έχει ως βάση της συγκεκριμένους κύκλους που προέρχονται από την Αθήνα. 

Πάντως η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει ως εξής: "Το Κ.Σ. του ΕΕΣ αποφάσισε την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, στην τακτική του συνεδρίαση, την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης που είχε προγραμματιστεί με σκοπό να διενεργηθούν αρχαιρεσίες με βάση το νέο του Καταστατικό, στις 17 Φεβρουαρίου.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης ορίσθηκε η 31η Μαρτίου 2019. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του την αθρόα και δυναμική εγγραφή μελών που παρατηρήθηκε κατά τις τελευταίες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, η οποία ερμηνεύτηκε ως επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να αγκαλιάσει τον ανθρωπιστικό μας οργανισμό.

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να δώσουμε πρόσθετο χρόνο προκειμένου να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. Ανταποκρινόμαστε με τον τρόπο αυτό στο αίτημα του κόσμου, των Περιφερειακών Τμημάτων και του μεγάλου αριθμού Εθελοντών που επικοινώνησε μαζί μας.

Οι υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες τις εντατικού ρυθμού προετοιμασίες και θα εκδοθεί σύντομα νέα Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες. Ευχαριστούμε όλους όσους αποφάσισαν να λάβουν ενεργό μέρος στον οργανισμό μας εγγραφόμενοι ως μέλη".