Στην τελική ευθεία έχει μπει η ανάκριση και η έρευνα της υπόθεσης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, με τα πρώην διοικητικά στελέχη, τους μετόχους, αλλά και τους υπαλλήλους της, να συνεχίζουν τις καταθέσεις τους. 

Ο κύκλος των απολογιών θα ολοκληρωθεί με τις καταθέσεις συνολικά 94 ατόμων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε από την πόρτα της ανακρίτριας ένας ακόμα επιχειρηματίας που στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης και που ταυτόχρονα φέρεται να είχε χρηματοδοτηθεί από αυτή. 

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην δικογραφία, ενώ η ανακρίτρια του επέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τμήμα εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα. Ο επιχειρηματίας αυτός δεν είναι το μοναδικό άτομο του κύκλου αυτού των απολογιών που δέχεται τον περιορισμό της εξόδου από την χώρα. 

Παρόμοιος περιορισμός είχε επιβληθεί και σε ένα ακόμα πρώην μέλος της διοίκησης της πρώην τραπέζης, με μεγαλύτερη όμως χρηματική εγγύηση που φτάνει τα 50.000 ευρώ, έχοντας υποβάλει ήδη αίτημα μείωσης της. Περιοριστικοί όροι έχουν επιβληθεί και σε άλλα μικρότερα και μεσαία στελέχη της τράπεζας, με αντίστοιχες χρηματικές εγγυήσεις. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν και τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας, αυτά που απάρτιζαν τα μεγάλα κλιμάκια της πρώην Αχαϊκής που εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Απομένουν οι απολογίες των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο κύκλος των απολογιών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του πρώην πρόεδρου του τραπεζικού ιδρύματος Ευάγγελου Φλωράτου. 

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά το αδίκημα της από κοινού και κατά εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά περίπου 210 εκατομμυρίων ευρώ και έφτασε στο επίπεδο της ανάκρισης ύστερα από την έρευνα του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που κατέληξε στην παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων.