Εκατοντάδες είναι οι Κρητικοί που ψάχνουν το εμβόλιο του ιού της γρίπης προκειμένου να προφυλαχθούν – έστω και κατόπιν εορτής – από τον Η1Ν1.

Μετά και τους τέσσερις θανάτους που καταγράφηκαν στο νησί, μεταξύ αυτών και της 6χρονης Εύχαρις, τόσο τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όσο και οι υπόλοιποι έχουν πανικοβληθεί και επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Στα φαρμακεία όμως δεν υπάρχει ούτε… δείγμα εμβολίων στις αποθήκες με τους φαρμακοποιούς – όπως διαπίστωσε το cretapost – να φτιάχνουν λίστες με τους ενδιαφερομένους προκειμένου να προμηθευτούν νέα εμβόλια.

«Δεν πρόκειται για έλλειψη»

Σε επικοινωνία που είχε το cretapost με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών νομού Ηρακλείου, Γιάννη Τσικανδηλάκη αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων.

«Δεν πρόκειται για έλλειψη εμβολίων στο Ηράκλειο ή γενικότερα στην Ελλάδα. Απλώς οι εμβολιασμοί γίνονται Οκτώβριο με Νοέμβριο. Τότε είναι ο προγραμματισμός τους. Μάλιστα, τα φαρμακεία φέτος προχώρησαν σε προμήθεια εμβολίων 20% περισσότερα από τον περασμένο έτος», επεσήμανε ο κ. Τσικανδηλάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «δεν χρειάζεται ο πανικός».

Πηγή: cretapost.gr