Για όργιο απ’ ευθείας αναθέσεων στα έργα της της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κατηγορεί την απερχόμενη δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Η ανακοίνωση της παράταξης Μυλωνά «Όραμα για τη Δυτική Αχαία» έχει ως εξής:

«Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε από τη δημοτική αρχή απάντηση και εξηγήσεις για το σκάνδαλο με τα φωτοβολταϊκά, θέμα για το οποίο παραμένει ολότελα σιωπηλή. Αντ’ αυτού μας προέκυψε ανακοίνωση του βοηθού δημάρχου για θέματα Παιδείας, κ. Ξ. Μπαχρά.

Πρώτα-πρώτα να παρατηρήσουμε ότι ο κος Μπαχράς βαθμολογεί τον εαυτό του και του βάζει άριστα. «Έτρεχε με “χίλια” αυτά τα τέσσερα χρόνια ο τομέας Παιδείας» γράφει με φιλαρέσκεια. Στην ανακοίνωση του υπάρχει αναλυτικός ο κατάλογος των παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου. Δεν υπάρχει όμως το ουσιώδες. Πόσο κόστισε η κάθε μία από αυτές τις παρεμβάσεις και με ποιο τρόπο έγιναν!!!

Εμείς όμως θα μιλήσουμε με αριθμούς. Ο Τομέας Παιδείας του Δήμου έλαβε κατά τη διάρκεια της τετραετίας 1,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 350.000 ευρώ ετησίως. Αν καταμεριστεί αυτό το ποσό στα 50 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στο Δήμο μας, προκύπτει μάλλον υποχρηματοδότηση παρά θριαμβολογία.

Ρωτάμε λοιπόν,

Πρώτον, από το 1,4 εκατ. ευρώ πόσα χρήματα διατέθηκαν απ’ ευθείας στους διευθυντές των σχολείων για τις λειτουργικές τους ανάγκες, πόσα δαπανήθηκαν για σχολικούς τροχονόμους και τι απέμεινε για επεμβάσεις στα σχολικά κτίρια;

Δεύτερο και σπουδαιότερο : Πόσες από τις επεμβάσεις στα σχολικά κτίρια έγιναν αδιαφανώς και με απ’ ευθείας αναθέσεις;

Οι κύριοι της Δημοτικής αρχής έχουν μια υποχρέωση. Να συμπληρώσουν τη λίστα με τα έργα που έκαναν στα σχολεία, με το ποσό που δαπανήθηκε σε κάθε περίπτωση και τον τρόπο ανάδειξης του εκάστοτε αναδόχου.

Και τότε όλοι θα δούμε ότι πράγματι έτρεχαν με «χίλια» στο ύποπτο ράλι των απ’ ευθείας αναθέσεων».