Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Ζουράρις αποκαλώντας τον «ασχετίλα».

Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος για να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά της Βουλής κάτι που τελικώς δέχτηκε ο κύριος Ζουράρις. Ο λόγος ήταν ότι ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη ομιλία του αποκάλεσε τόσο τον κύριο Ζουράρι όλο όσο και τους άλλους πέντε βουλευτές που υπέγραψαν την δήλωση ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας κάτι που ήταν αρκετό για να κάνει τον κ. Ζουράρι να ξεσπάσει.

«Βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας σημαίνει ότι τα έπιασα, ότι χρηματίστηκα. Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται ο αρχηγός σας εδώ να εκλιπαρεί ψηφαλάκια και από το ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του. Ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο το δικό μου με το έργο του ανύπαρκτου αρχηγού σας. Ούτε υποπόδιο των ποδών μου δεν είναι ο Μητσοτάκης. Αυτός ο ασχετίλας.»

Εκεί παρενέβη ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης και ζήτησε από τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να απάντα:

«Το ασχετίλας ήταν μία προσέγγιση προσωπογραφική. Το ανακαλώ αλλά μόνο αυτό, τίποτα άλλο».