Το 2020 η Πάτρα σκοπεύει να διεκδικήσει το final 4 του Tσάμπιονς Λιγκ του Beach Soccer, σε μία διοργάνωση που αναμένεται να φέρει στην Πάτρα, σημαντικά κέρδη, σε πολλά πεδία. 

Αυτό ανακοίνωση μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψη που έκανε στην Πάτρα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Το beach soccer είναι ένα άθλημα που αναπτύσσεται συνεχώς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα σε διεθνές επίπεδο. Μαζί με το beach volley είναι τα δύο αθλήματα που διεκδικούν την πρωτιά στα Παράκτια σπορ, καθώς είναι τα πιο διαδεδομένα. 

Η τέτοια διοργάνωση στην Πάτρα καταλαβαίνει κανείς ότι θα δώσει πολλά στην πόλη σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων και ίσως φέρει και αρκετό κόσμο, ενισχύοντας την τουριστική της δυναμική. Τέτοιου είδους διοργανώσεις άλλωστε γίνονται πάντα στην καρδιά του καλοκαιριού και το γεγονός αυτό ευνοεί το όλο θέμα. 

Η διοργάνωση αυτή θα γίνει ως συνέχεια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η Πάτρα τον Αύγουστο του 2019, κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχουν αφήσει κάτι στην πόλη και για την ακρίβεια για να μπορέσει η αχαϊκή πρωτεύουσα να έχει ελπίδες στην διεκδίκηση τους είναι ανάγκη να έχει αναδιαμορφωθεί ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς. 

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει, δηλαδή, τους αγώνες του ποδοσφαίρου άμμου. Άρα θα πρέπει τα έργα που αφορούν την δημιουργία και την τοποθέτηση δύο μεγάλων τέτοιων ποδοσφαιρικών γηπέδων στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου να προχωρήσει και να υλοποιηθούν οπωσδήποτε. Όχι μόνο για την διοργάνωση των Παράκτιων Αγώνων, αλλά και γιατί δίνουν την δυνατότητα στην Πάτρα να διεκδικήσει στο μέλλον και άλλες σημαντικές διοργανώσεις. 

Το μεγάλο κληροδότημα της Πάτρας από τους Παράκτιους θα είναι με λίγα λόγια η αξιοποίηση του νεκρού και βρώμικου χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Ενός χώρου που θυμίζει σε όλους εδώ και πολλά χρόνια ότι η Πάτρα είναι ακόμα σε παρακμή. Καιρός λοιπόν να βγει από αυτή.