Είναι μόλις 25 χρονών και ασχολείται με ένα άθλημα που πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε ταμπού για τις γυναίκες. Ένα άθλημα που ολοένα αναπτύσσεται και έχει ανοδική πορεία και στην περιοχή μας. 

Η Βιβιάννα Δαλδάκη είναι η αρχηγός της ομάδας Patras Rugby και είναι αθλήτρια rugby, έχοντας αφιερωθεί σε ένα σπορ αρκετά δυναμικό και που είναι ταυτόσημο με την σωματική ρώμη και την ανδρική δύναμη στη συνείδηση του ευρύ κοινού. Η ίδια αποφάσισε να ασχοληθεί με το rugby μετά από ένα πέρασμα που είχε από διάφορα άλλα σπορ, όπως του το μποξ και το Kick box. 

Το rugby είναι κάτι που έχει να κάνει με τη φιλοσοφία που έχει για την ζωή της. "Ένας καλός παίκτης στο rugby πρέπει να είναι έξυπνος, δυνατός, θαρραλέος, να ξέρει πως να πέφτει και να ξέρει να σηκώνεται. Έτσι και εγώ θέλω να είμαι μια καλή παίκτρια και στη ζωή" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Ασχολήθηκα με αυτό όταν αποφάσισα ότι ήθελα να γυμναστώ με κάτι που να κάνει καλό στην φυσική μου κατάσταση. Οι λόγοι είναι αφενός μεν η έντονη και ολοκληρωμένη γυμναστική που μου παρέχει και αφετέρου γιατί μπορώ και βλέπω τον εαυτό μου μέσα από αυτό". 


Το rugby τη συναρπάζει και δεν το κρύβει: "Με συναρπάζει γιατί μέσα από την προπόνηση, αλλά και τη φύση του αθλήματος κρατάω ζωντανό το παιδί που κρύβω μέσα μου. Αυτό που τότε μάζευε τους φίλους του στη γειτονιά για παιχνίδι χωρίς έγνοιες και χρονοδιάγραμμα, μόνο χαμόγελα. Αυτό που όλοι έχουμε και πρέπει να κρατάμε ζωντανό ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης". 

Η 25χρονη Πατρινή αθλήτρια θεωρεί ότι το άθλημα είναι σε ανοδική πορεία και ο κόσμος μαθαίνει ολοένα και περισσότερα πράγματα γύρω από αυτό.  "Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που στηρίζει και προωθεί το άθλημα πάρα τις δυσκολίες. Το ελληνικό πρωτάθλημα και η εθνική Rugby ανδρών είναι μια ανάσα μακριά από το Rugby League World Cup, αλλά και τώρα η αγωνιστική δράση των γυναικών,  βοηθούν στο να γίνεται ολοένα και πιο γνωστό. Ωστόσο, η καλύτερη διαφήμιση γίνεται στόμα με στόμα από την προσωπική εμπειρία του καθενός". 

Για την Βιβιάννα το rugby είναι η ιδανική επιλογή που μπορεί να κάνει μία γυναίκα για την άθληση της. "Είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Εμπεριέχει τρέξιμο, υψηλής ένταση διαλλειματική άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση συνδυασμός που αυξάνει έντονα το μεταβολισμό" τονίζει και συνεχίζει λέγοντας:

"Η καρδιαναπνευστικη λειτουργία βελτιώνεται τόσο ώστε να αντιμετωπίζεις τη καθημερινότητα με χαμηλούς παλμούς, χωρίς στρες και εντάσεις" ενώ δεν κρύβει και τον ψυχολογικό ρόλο που μπορεί να παίξει το rugby. "Mέσω όλων αυτών ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η δυναμικότητα της, κάτι που κάθε γυναίκα οφείλει στον εαυτό της".  


Η κατάσταση στο γυναικείο rugby για την 25χρονη Πατρινή αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε. "Τα στερεότυπα ιδανικού σώματος ή  συμπεριφοράς καμία φορά κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν ότι είναι μακριά και πέρα από κάθε αποδέκτη εικόνα η ενασχόληση με ένα τέτοιο άθλημα. Ωστόσο, θα έλεγα ότι και σε αυτό υπάρχει σταθερή πρόοδος". 

Στο δικό της περιβάλλον όταν ακούνε ότι ασχολείται μια κοπέλα με ένα τέτοιο σπορ δεν κρύβουν την έκπληξη τους. "Το rugby για τους περισσότερους που δεν γνωρίζουν καλά το άθλημα είναι συνδυασμένο μόνο με την επαφή και τα χτυπήματα. Και εδώ έρχεται η αστεία πλευρά της υπόθεσης... Αρχικά όλοι ενθουσιάζονται και σε δεύτερο χρόνο ο καθένας το μεταφράζει με τον δικό του τρόπο. Η οικογένεια θα πει: "Μπράβο κορίτσι μου! Αλλά πρόσεχε βρε παιδί μου...". 

Και όχι μόνο. "Οι πολύ κοντινοί μου φίλοι θα πουν "Ουάου" και ασυναίσθητα θα νιώσουν ασφάλεια. Ένας που μόλις του το είπα θα με κοιτάξει από πάνω μέχρι κάτω, διακριτικά, και θα πει: Αλήθεια τώρα; Απορημένος πώς γίνεται μια γυναίκα να παίζει rugby, ενώ παράλληλα να προσέχει τον εαυτό της και να είναι ήρεμη. Οι γυναίκες που παίζουν rugby ξέρουν την απάντηση. Και όμως γίνεται". 


Οι προπονήσεις για την ομάδα της, την Patras Rugby, γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο του Παμπελοπονησιακού Σταδίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Αγώνες γίνονται κυρίως στην Αθήνα και στην Πάτρα." Παίζουμε στην Rugby league και εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες ομάδες υπάρχει μόνο μία κατηγορία" τονίζει η ίδια. 

"Πρωταρχικός στόχος της ομάδας μου και προσωπικό μου στοίχημα είναι να υπάρχει καλό κλίμα και να περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε. Από εκεί και πέρα η ομάδα μου έχει σαν στόχο την αύξηση των μελών της, μια σεζόν με έντονη αγωνιστική δράση και σκληρή προετοιμασία για να διεκδικήσουμε μια θέση και να παίξουμε για πρώτη φορά στην ιστορία στην εθνική Rugby League γυναικών".   

Η νεαρή Πατρινή εκτός από αθλήτρια rugby είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πατρών, όπου τελειώνει φέτος, ενώ παράλληλα εργάζεται στην επιχείρηση της οικογένειας της, την Dalcafe, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε Αχαΐα, Φωκίδα Αιτωλοακαρνανία με αντικείμενο το καφέ, τη σοκολάτα, το τσάι, τον εξοπλισμό και πολλά ακόμα είδη που καλύπτουν κάθε ανάγκη HO.RE.CA.

Όσο για τα χόμπι της; "Η αλήθεια είναι ότι η προτεραιότητα μου και η αγάπη, η Dalcafe, στο κομμάτι των πωλήσεων, καθώς και το rugby,  δεν μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Όμως εφόσον βρω θα εκτιμήσω ένα καλό βιβλίο, μια ταινία ή ακόμα περισσότερο θα επιδιώξω να βρεθώ με τους φίλους μου και τους ανθρώπους που αγαπώ".