Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών έχουν αποφασίσει ομόφωνα να προσκαλέσουν όλους τους υποψηφίους δημάρχους Πατρέων να παραβρεθούν σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη του ΝΟΠ και την θέση του στο υπό διαμόρφωση παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στο πλαίσια αυτά απηύθυναν πρόσκληση πρώτα στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, τον οποίο θα υποδεχτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 07/02/2019 τα μέλη της διοίκησης υποδέχθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου τον βουλευτή Αχαΐας και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ. Νίκο Νικολόπουλο που συνοδευόταν από τον κ. Αντώνη Κουνάβη. Στην συζήτηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Ομίλου και εξετάσθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του ΝΟΠ.

Κοινωνός του συνόλου των προβλημάτων του ιστορικού ΝΟΠ έγινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου.

Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής άκουσε με προσοχή τόσο τις απόψεις και τις αγωνίες της Διοίκησης για τα προβλήματα του ΝΟΠ, όσο και τις λειτουργικές προοπτικές του και δεσμεύτηκε ότι ο σύλλογος μπορεί να τον θεωρεί ένθερμο σύμμαχο στην αντιμετώπιση όλων των δίκαιων αιτημάτων του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Είχα τη χαρά και την ευκαιρία μιας κατατοπιστικής συζήτησης για την λειτουργική κατάσταση του ιστορικού ΝΟΠ. Ως Πατρινοί, ορμώμενοι από το ένδοξο παρελθόν του Ομίλου, έχουμε χρέος να καταθέσουμε την συμβολή μας για να διασφαλισθεί, κατά το δυνατόν απρόσκοπτα, η λειτουργία του.

Η παιδαγωγική, κοινωνική και αθλητική συνεισφορά του ΝΟΠ είναι αυταπόδεκτηκαι διαχρονική και οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε όλες τις δράσεις του Ομίλου. Συνεπώς, πρέπει να συνεχίζει να διοργανώνει το «Κύπελλο Άνοιξης», που εξασφαλίζει στην Πάτρα 350 διανυκτερεύσεις αθλητών από άλλες πόλεις. Εκτίμησα ότι εξίσου σπουδαίο είναι το τουρνουά «Memorial», καθώς άλλα 300 παιδιά επισκέπτονται και διανυκτερεύουν στην Πάτρα. Τέλος, οφείλω να εξάρω την κοινωνική αρωγή του ΝΟΠ, που διαθέτει δωρεάν το κολυμβητήριο σε μαθητές σχολείων και στους Special Olympics, ενώ παρέχει γενναίες εκπτώσεις σε φοιτητές, ανέργους, λιμενικούς και διάφορες άλλες κατηγορίες συνδημοτών μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ελάχιστη υποχρέωσή μου να δεσμευτώ ότι ο ιστορικός ΝΟΠ θα τύχει της δέουσας συμπαράστασης εκ μέρους μου. Και τώρα που είμαι βουλευτής και εφ όσον εκλεγώ Δήμαρχος. Είναι το ίδιο χρέος που οφείλουν να επιδεικνύουν οι συναρμόδιοι φορείς για να κάνει ο θρυλικός ΝΟΠ υπερήφανη την Πάτρα στο διηνεκές».