Ο Γιώργος Ντάνος κατάφερε να κάνει ένα μέρος των ονείρων του πραγματικότητα.

Τι σημαίνει αυτό; Πριν λίγες μέρες έπιασε μια από τις μπύρες που σχεδίασε στα χέρια του. Η μπύρα με την επωνυμία Ammousa μπήκε στην παραγωγική διαδικασία και αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη προς διάθεση. Η Ammousa, μια μπύρα της κατηγορίας English IPA γύρισε από το Λονδίνο και το διαγωνισμό Great Taste Awards 2018 με ένα αστέρι στις αποσκευές της. 

Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για την κυκλοφορία της μπύρας Ammousa στην αγορά τονίζει:  «Έχω σαν σκέψη και σαν στόχο, να συνδυάζω, δύο διαφορετικές ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να σου συμπληρώνει ή να σου αναδεικνύει το φαγητό.

Σκοπός μου είναι, να είμαι και εγώ, μέσα σε αυτή την εξέλιξη, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας. Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να σου δίνει πλήθος αισθήσεων και γεύσεων". 

Πλέον το όνειρο του αυτό ξεκινάει και γίνεται πράξη και ίδιος τονίζει:  "Αυτές τις σκέψεις και αυτούς τους στόχους τους έκανα πλέον πράξη με αρχή την AMMOUSA. Για να γίνει αυτό όμως δεν ήταν κάτι απλό. Έγινε γιατί πίστεψα σε κάτι ανύπαρκτο αλλά με πολύ πάθος και γιατί μετέτρεψα την γνώση και την φαντασία σε δημιουργία" . 

Η διαδρομή της μπύρας του θα ξεκινήσει από την περιοχή του, την Πάτρα. «Μπήκαν όλα σε ένα μπουκάλι, προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη. Η Ammousa είναι κάτι περισσότερο από μία μπύρα, είναι μία επιβράβευση της προσπάθειας μου για μένα". 


Όλα ξεκίνησαν όταν είδε  το διαγωνισμό GreatTasteAwards2018  και χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελε να πάρει μέρος σε αυτόν.  "Ήταν ο διαγωνισμός που ταίριαζε ακριβώς σε αυτό που ήθελα να κάνω. Να δίνω γεύση στη μπύρα.

Έστειλα δύο από τις συνταγές μου οι οποίες και οι δύο διακρίθηκαν, βραβεύτηκαν και χαρακτηρίστηκαν από τις καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα η De’KA 5 κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια και η Ammousa κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι". 

Η μπύρα που κυκλοφορεί στην αγορά, έχει σύμφωνα με την δημιουργό της " ένα  βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημμυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά". 

Ο επόμενος και άμεσος στόχος είναι η κυκλοφορία της «De’KA5», μια μπύρα κατηγορίας Tropical STOUT η οποία έχει βραβευτεί με δύο αστέρια στο παγκόσμιο διαγωνισμό GreatTasteAwards και στην γενική κατάταξη είχε την 9η θέση. Ο ίδιος έχει εργαστεί και συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω σε αρκετές συνταγές, οι οποίες έχουν αρκετό (γαστρονομικό) ενδιαφέρον και πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορούμε όλοι μας να τις γευτούμε και να τις απολαύσουμε.