Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται το ομαδικό τουρνουά “Team Quick 2019”, της κατηγορίας Duel. Πρόκειται για μία μικρή παραλλαγή του ατομικού τουρνουά “Quick Stages”, που διοργανώθηκε πέρυσι και πρόπερσι. Πρόκειται και πάλι για την κατηγορία που οι παίκτες αγωνίζονται με τα 10 πιόνια (αντί του κλασσικού των 40), με τη μόνη διαφοροποίηση ότι φέτος θα διεξαχθεί σε ομάδες των 3 παικτών(3-on-3).

Σε αυτό το τουρνουά o καθένας μπορεί να συγκροτήσει μία ομάδα των 3 παικτών και να δηλώσει συμμετοχή σε μία άκρως διασκεδαστική και συναρπαστική διοργάνωση. Βασική προϋπόθεση για τη συγκρότηση & δήλωση μιας τριμελούς ομάδας στο τουρνουά είναι η ύπαρξη κοινών διαθεσιμοτήτων (δηλ. ημερών και ωρών) των 3 παικτών που θα απαρτίζουν την κάθε ομάδα.

*Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο τουρνουά, αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει τη δική του τριμελή ομάδα (ή είναι μόνο 2 άτομα), μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στα ακόλουθα τηλέφωνα, είτε μέσω facebook στην υποστηρικτική ομάδα των τουρνουά Strategeiras και θα συμπεριληφθεί σε ομάδα των 3ων παικτών.

Αρχικά, το τουρνουά θα διεξαχθεί σε νοκ-άουτ αγώνες μέχρις ότου προκύψουν οι 4 κορυφαίες ομάδες, που θα αποτελέσουν εν συνεχεία τον τελικό όμιλο της διοργάνωσης, “final four”. Εκεί θα αναμετρηθούν και οι 4 ομάδες μεταξύ τους ώστε να προκύψει η τελική κατάταξη του ομίλου που θα αναδείξει τις 3 ομάδες του βάθρου, καθώς και τη νικήτρια ομάδα που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ακόμη, ο πολυτιμότερος παίκτης της νικήτριας ομάδας του τουρνουά θα κερδίσει έναν υπέροχο “marshal LopiX”, που αποτελεί τη μασκότ της ομάδας μας.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο cafe "Το Θρανίο", στην πλατεία της Αγ. Σοφίας, και η συμμετοχή είναι ΑΝΟΙΚΤΗ και ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Για την οργάνωση τους, συνέβαλαν σημαντικά το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι", το café "το Νέον" και το φωτοτυπικό κέντρο "copy25".

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στα τηλέφωνα: 6984128413 και 6982221639, όπως και στην ομάδα μας στο facebook: “Patras Stratego Team”.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το "SUPER B", ο "Wave97.4", το "Τέταρτο", η "Match Αχαΐας", το "Tempo24.gr", η "VPRESS", ο "imerisios.gr", ο "dytikosaxonas.gr", τα "DytikaNea.gr" και το "happyweek.gr".

Το συγκεκριμένο τουρνουά αναμένεται να αποτελέσει μία καλή προθέρμανση των Πατρινών παικτών ενόψει του πολυαναμενόμενου διεθνούς τουρνουά “Patras Battles 2019”, που θα διεξαχθεί στην πόλη των Πατρών το τριήμερο 22-24 Μαρτίου και θα “μαγνητίσει” τα βλέμματα ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας Stratego.