Τους 39 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη, με 20 από τα θύματα να καταγράφονται μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ροζενμπεργκ βρισκόμαστε ακόμη στα μισά καθώς η τάση για τον ιό της γρίπης Α Η1Ν1 είναι σταθερά αυξητική σε όλες τις ηλικίες.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» και στην εκπομπή «Αλλα νέα; », ο Πρόεδρος του Κελπνό ανέφερε πως η εποχική γρίπη είναι πιο σοβαρή από πέρσι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως του 2015, όπου τότε τα θύματα είχαν φτάσει περίπου τα 200.

«Βρισκόμαστε ακόμη στα μισά, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί», ανέφερε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να τηρούνται από όλους τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του ΚΕΠΝΟ, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την εξέλιξη της γρίπης, ωστόσο τα διαγράμματα των επιδημιολόγων δείχνουν πως αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται μία καμπύλη ανόδου όσον αφορά τα κρούσματα γρίπης.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος του μήνα» συμπλήρωσε ο κύριος Ροζενμπεργκ καταλήγοντας πως τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ η καμπάνια εμβολιασμών που έγινε φέτος είχε μεγάλη ανταπόκριση καθώς πολλά άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί.