Ηλικίας 97 ετών, η νεοϋορκέζα σούπερ γιαγιά Iris Apfel υπέγραψε συμβόλαιο στο πρακτορείο στο οποίο εργάζονται επίσης η Τζίτζι Χαντίντ και η Κάρλι Κλος, τα μεγαλύτερα μοντέλα στον κόσμο. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Είμαι ενθουσιασμένη, ως σήμερα δεν είχα έναν ικανό ατζέντη. Ποιός θα φανταζόταν ότι θα γινόμουν εξώφυλλο στα 97 μου;», δήλωσε η ίδια στο WWD.

Η Iris Apfel εκτός από style icon είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας. Παθιασμένη ερασιτέχνης σχεδιάστρια μόδας, το 2005 ήταν το πρώτο άτομο που έκανε έκθεση ρούχων στο Metro­po­li­tan Museum of Art. Υπήρξε ηγερία πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως τα MAC Cosmec­tics το 2011 ή η φίρμα Citroën το 2016.

Η Apfel ελπίζει ότι η επιτυχία της στον κόσμο της μόδας θα εμπνεύσει και άλλα άτομα μεγάλης ηλικίας να συνεχίζουν να ονειρεύονται. «Δεν νομίζω ότι ένας αριθμός πρέπει να μας κάνει να σταματάμε να δουλεύουμε», δήλωσε.

H Iris Apfel είναι ρωσο-εβραϊκής καταγωγής, μοναχοκόρη του Samuel Barrel, του οποίου η οικογένεια έχει βιομηχανία γυαλιού και της ρωσίδας συζύγου του Sadye, η οποία είχε μπουτίκ ρούχων. Σπούδασε ιστορία τέχνης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εργάστηκε ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Το 1948 παντρεύτηκε τον Carl Apfel και ίδρυσαν μαζί την βιομηχανία υφασμάτων Old World Weavers .