Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η νέα μάχη και η συζήτηση για την επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ της «Βόρειας Μακεδονίας», συνεδρίασαν υπό τον Πάνο Καμμένο όσοι… βουλευτές έχουν απομείνει στους ΑΝΕΛ.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν «βαρύ» για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, με τον Πάνο Καμμένο να του στέλνει τελεσίγραφο μετά το τέλος της συνεδρίασης, από την οποία ο βουλευτής πήγε, είδε και… απήλθε, αφού αποχώρισε λίγα λεπτά αφού μπήκε στην αίθουσα!

Ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να έχει παραδώσει την έδρα έως αύριο το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά θα τον διαγράψει από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Σε ό,τι αφορά στον Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε πως θα πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει μέλος της κυβέρνησης των αποστατών.

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει αν υπάρχει γνωμοδότηση από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής για το θέμα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Γνωμοδότηση δεν χρειάζεται, υπάρχει γνωμοδότηση. Από εδώ και πέρα ισχύει η καταγγελία που έκανα στην Ολομέλεια για σχέδιο διάλυσης των ΑΝΕΛ».


Κλίμα ψυχρού πολέμου!
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Πάνος Καμμένος έδωσε το… στίγμα της συνεδρίασης. «Δεν θα αργήσουμε» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη συνεδρίαση ήταν και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δεν είχε… όρεξη για κουβέντες και δεν είπε ούτε καλημέρα μπαίνοντας. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι το πρόσωπο της συνεδρίασης (και των ημερών γενικότερα) εξαιτίας της απόφασής του να πάρει πίσω την απόφασή του παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Το κλίμα για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ήταν βαρύ. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, οι υπόλοιποι βουλευτές σταμάτησαν τη συζήτηση. Ο κ. Παπαχριστόπουλος μπήκε αμίλητος και βλοσυρός και ενώ ο Αριστείδης Φωκάς τον ρώτησε τι κάνει, εκείνος δεν απάντησε. Έβαλε τα γυαλιά του και κοίταζε αμήχανος το κινητό του.

Ο Πάνος Καμμένος κάθισε στη μια πλευρά του τραπεζιού και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από την άλλη. Όταν οι δημοσιογράφοι τους επεσήμαναν ότι κάθισαν… απέναντι, η απάντησή τους ήταν «έτσι καθόμαστε πάντα».

Στη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ υπενθυμίζεται ότι συμμετείχαν, εκτός από τον Πάνο Καμμένο και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης, Αριστείδης Φωκάς, Κώστας Ζουράρις, Νίκος Μαυραγάνης και Παναγιώτης Σγουρίδης.