Ένα σημαντικό, όσον και ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, εξελίχτηκε την παρελθούσα Δευτέρα, στην κατάμεστη αίθουσα του Royal Theatre, στο πλαίσιο παρουσίασης των ‘’Ανασκοπήσεων’’, που οργάνωσε η οικονομική εφημερίδα ‘’Σύμβουλος Επιχειρήσεων’’, παρουσία αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.

Επρόκειτο για μία τιμητική αφιέρωση στον καταξιωμένο συμπολίτη ποιητή Διονύση Καρατζά, τον οποίο προλόγισε ο εκδότης του ‘’Συμβούλου’’, Παναγιώτης Γιαλένιος. Επιλεγμένη ποίηση του Διονύση Καρατζά, παρουσιάστηκε μελοποιημένη από τους συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Ανδρέου και Γιώργο Αθανασακόπουλο, με την εξαιρετική ερμηνεία του ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ‘’VIBRATO’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Τη μουσική διεύθυνση αλλά και τις ενορχηστρώσεις των έργων επιμελήθηκε, ο διευθυντής του τμήματος, συνθέτης- κιθαριστής Γιώργος Αθανασακόπουλος, ενώ τα έργα ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο η Δέσποινα Κριμπά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός των άλλων και μία επί σκηνής συνάντηση του ποιητή Διονύση Καρατζά και του συνθέτη- κιθαριστή Γιώργου Αθανασακόπουλου, σ’ ένα διάλογο ποίησης και μουσικής. Εκεί που ο μουσικός συνάντησε τον ποιητή, εμπνεόμενος από τα μηνύματα, την αλήθεια και τη μελωδικότητα του ποιητικού λόγου.