Ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος» είναι ένα παραμύθι που έγραψε ο Παύλος Σκούρας σχετικά με το πώς γεννήθηκε το Καρναβάλι στην Πάτρα. Είναι ένας γάμος θεάτρου σκιών και θεάτρου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση τις Απόκριες του 2008 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Δεύτερο ανέβασμα έγινε στον «Μικρό Πρίγκηπα» με νέες μουσικές και σκηνοθετικές παρεμβάσεις, ενώ στην οριστική του μορφή παρουσιάστηκε τις Απόκριες του 2016 στο «Λιθογραφείον».
Η αξιοποίηση όλου αυτού του υλικού οδήγησε στη δημιουργία ενός συλλεκτικού DVD , με μια ταινία διάρκειας 45΄, που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2018 σε 150 αριθμημένα και ενυπόγραφα αντίτυπα από τις εκδόσεις “Tο Δόντι”.
Η ταινία θα προβληθεί στο Θέατρο Λιθογραφείο, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ ,με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ ενιαίο.
Τηλέφωνα κρατήσεων/πληροφοριών: 2610328394, 6939835990

Συντελεστές
Κείμενο: Παύλος Σκούρας
Μουσική / Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Δίπλας
Φωνές αφηγητή – τελάλη: Νίκος Γιαλελής
Φιγούρες: Κώστας Μακρής
Κίνηση φιγούρας: Χρήστος Καλπουζάνης
Ηθοποιοί: Βάσω Σακελλάρη, Περικλής Βασιλόπουλος, Στέλιος Σοφός. Συμμετέχουν οι: Δώρα Πετρίδη, Παύλος Σκούρας, Βασίλης Τζόλας
Στίχοι τραγουδιών: Γιώτα Κοντογεωργοπούλου
Ερμηνεία τραγουδιών: Δώρα Πετρίδη, Γεράσιμος Ανδρεάτος
Ενορχήστρωση: Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Μουσικοί: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Σκεπαρνιάς (κιθάρες, μαντολίνα), Μιχάλης Φουτζίου (βιολί), Αχιλλέας Μαρκόπουλος (κιθάρα)
Σχεδιασμός έργου εξωφύλλου: Πέτρος Βρυώνης. Σχεδιασμός εντύπου: Ρουμπίνη Πανδή
Βίντεο, μοντάζ, επεξεργασία: Βασίλης Κατσάμπας
Ηχογράφηση, επεξεργασία ήχου: Φωτεινός Ανδρεόπουλος, Studio Synthesis
Συμπληρωματική ηχογράφηση: Σάκης Μπάστας, Noise Box Studio