Η πορεία των έργων που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εξετάστηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

«Παρακολουθούμε από κοντά, βήμα - βήμα, την πορεία κάθε έργου, έχουμε διασφαλισμένους πόρους για το σύνολο των παρεμβάσεων και συντονισμένα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας», τόνισε στην διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια μιλά μέσα από το έργο της, μέσα από τις παρεμβάσεις της που έρχονται να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκαν συνολικά στον προγραμματισμό της υπηρεσίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας για την τριετία 2019-2021, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίστηκε υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα σε επίπεδο ωριμότητας έργων και ολοκλήρωσης των διαδικασιών κι έτσι δίνεται η δυνατότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες να διεξαχθούν τρεις διαδοχικοί διαγωνισμοί ως εξής:

  • 27 Φεβρουαρίου 2019 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας των περιοχών Δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
  • 28 Φεβρουαρίου 2019 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας των περιοχών Δήμων  Μεσολογγίου, Ξηρόμερου και Ακτίου - Βόνιτσας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
  • 1 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας των περιοχών Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο που αφορά τη συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς, προϋπολογισμού 6,3 εκατ. Ευρώ. Έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο για τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης έχει κληθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου να καταθέσει προς έλεγχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με στόχο εντός τριμήνου να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν τρία νέα σημαντικά έργα τα οποία είναι η Βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού στο Τμήμα Χάνι Μπάγια – Αγγελόκαστρο – Λυσιμαχία, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, η Βελτίωση του δρόμου από Γραμμένη Οξυά έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ και η Βελτίωση του δρόμου Σκάλας – Παλιοσκάλας – Νεόκαστρου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ.

Όπως τονίστηκε και τα τρία έργα παρουσιάζουν ωριμότητα και μπορούν να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων Ευγενία Λεωνίδου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Μασίκας και το στέλεχος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βίκη Ζορμπά.