Διημερίδα: Ερευνητικές Κατευθύνσεις και Προοπτικές

62 παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών, 2 θεματικά εργαστήρια και 8 ερευνητικές παρουσιάσεις σε δύο ημέρες, δίνουν το στίγμα της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και του Προγράμματος Σπουδών «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

H διημερίδα, που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, θα είναι ανοικτή προς το κοινό και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών κατευθύνσεων των διδασκόντων του Προγράμματος Σπουδών και μελών του Εργαστηρίου, στις περιοχές των Εφαρμοσμένων και Θεωρητικών Μαθηματικών καθώς και τον τρόπο που αυτές αντικατοπτρίζονται στις διπλωματικές εργασίες των μεταπτυχιακών τους φοιτητών και τις προοπτικές που διαγράφονται από περισσότερους από 25 επιβλέποντες καθηγητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και στις διδακτορικές διατριβές της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η μοναδική αυτή προσπάθεια εξωστρέφειας ολοκληρώνεται με δύο δίωρα θεματικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των επιμορφώσεων που προσφέρει η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στους φοιτητές που θα συμμετάσχουν και αφορούν στη διαχείριση βιβλιογραφικών πηγών και στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Α.Π. δραστηριοποιείται στην ερευνητική περιοχή της μαθηματικής προτυποποίησης, ενώ το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά λειτουργεί με επιτυχία πάνω από μία δεκαετία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε πτυχιούχους θετικών επιστημών.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν δια ζώσης, η διεύθυνση της διεξαγωγής της διήμερης εκδήλωσης είναι στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, στην Περιβόλα Πατρών, στις αίθουσες ΠΓ01 και ΠΓ02, ενώ για όσους δεν τα καταφέρουν υπάρχει πάντα η επιλογή του live streaming. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών http://e2m.eap.gr