Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που έγινε στην Veso Mare της Αίγλης, όμως τα βλέμματα τα κέρδισαν δύο άλλα πρόσωπα, του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. 

Η κόρη του Μαργαρίτα Παπανδρέου και η σύντροφος του η 50χρονη Ολλανδή Γιουέντι Κόνελι, που ήρθε στην Πάτρα μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν έλειπε από το πλευρό του, ούτε και αυτή τη φορά. 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου που φάνηκε να έχει άριστες σχέσεις με την Ολλανδή σύντροφο του, κέρδισε τις εντυπώσεις ως μία ευχάριστη, ευγενική παρουσία και ως μία χαριτωμένη δεσποινίδα, με αρκετό γούστο στο ντύσιμο της, η οποία χαμογελούσε παντού και ειδικότερα σε αυτούς που γνωρίζοντας την από μικρό κοριτσάκι έσπευσαν να τη χαιρετίσουν. 

Η Ολλανδή από την πλευρά της, personal trainer, με το κοντό κουρεμένο μαλλί, έδειξε να είναι αρκετά προσηλωμένη στην ομιλία του συντρόφου της που ήταν αρκετά συναισθηματική και ανέδειξε πολλά πτυχές από το έργο και τη χαρισματική φυσιογνωμία που είχε ως πολιτικός ηγέτης ο πατέρας του, Ανδρέας. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά διαστήματα, δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, χωρίς όμως να την αφήσει να εκδηλωθεί. Εξέφρασε μάλιστα την απόλυτη ηθική του ικανοποίηση στο γεγονός ότι είδε την αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, με πάνω από 800 άτομα να έχουν συγκεντρωθεί στην εκδήλωση που αφορούσε τον πατέρα του. 

Εντύπωση έκανε πάντως το γεγονός ότι δεν ήταν στην εκδήλωση, ούτε ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου, ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. Ωστόσο, εκτός της Μαργαρίτας και της Κόνελι εκεί ήταν και ο Ανδρίκος ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου που είχε μια εντελώς διακριτική παρουσία, χωρίς να φανεί πουθενά. 


Μαζί με τους παραπάνω τρεις το παρών φυσικά στην εκδήλωση έδωσε ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Κατσανέβας, γιος του Θόδωρου Κατσανέβα και της Σοφίας, που ήταν άλλωστε και ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Με λίγα λόγια την οικογένεια Παπανδρέου στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα εκπροσώπησε η νέα γενιά της μεγάλης αυτής πολιτικής οικογένειας που αναμένεται κάποια στιγμή ενδεχομένως να πάρουν τη σκυτάλη. 

Η νέα γενιά της οικογένειας Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο και την Ολλανδή σύντροφό του έκαναν μία βόλτα μετά το τέλος της εκδήλωσης στην Πάτρα και στη συνέχεια αποχώρησαν για την Αθήνα. Όσο για το θέμα των εκλογών και την υποψηφιότητα του Γιώργου στην Αχαΐα ή αλλού; Είναι ένα ζήτημα που δεν θίχτηκε καν. 

Η μέρα άλλωστε ήταν αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μια φυσιογνωμία που από μόνη της δεν αφήνει ακόμα και τώρα περιθώρια για άλλα ζητήματα.