«Να δοθεί άμεσα λύση στα θέματα της εκλογικής διαδικασίας του Κλεισθένη» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

«Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ακόμη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όσον αγορά την εκλογική διαδικασία»  δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Η  ΚΕΔΕ αναμένει άμεσα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση να ορίσει συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές στον Κλεισθένη, τόσο σε θεσμικά ζητήματα, όσο και  σε θέματα της εκλογικής διαδικασίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων θεμάτων είναι σε εκκρεμότητα το ζήτημα που αφορά στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στους εκλογικούς συνδυασμούς από το 30% στο 50%. Μέχρι τώρα ο νόμος προβλέπει ότι ο αριθμός των υποψηφίων στους συνδυασμούς μπορεί να ανέρχεται στον αριθμό των μελών του δημοτικού συμβουλίου προσαυξημένο κατά 30% και όχι στο 50% που έχει ζητηθεί.

Αίτημα τροποποίησης έχει κατατεθεί και για το θέμα της εκλογής Προέδρων των Κοινοτήτων. Μεταξύ άλλων έχει προταθεί να καταργηθεί η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία ορίζεται επικεφαλής στα ψηφοδέλτια των Κοινοτήτων.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων καθώς και στις πληροφορίες που θέλουν το Υπουργείο να προχωρεί σε τέτοιες αλλαγές. Ωστόσο από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και τη σχετική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντές του Υπουργείου Εσωτερικών κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση από τον Υπουργό Εσωτερικών στα θέματα της εκλογικής διαδικασίας του Κλεισθένη. Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σε λίγους μήνες και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η ιδιότυπη ομηρία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.