Υπέρλαμπρη εκδήλωση, με δόξες του παρελθόντος αλλά και του παρόντος από τον αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), θα πραγματοποιηθεί αύριο (6/2) και ώρα 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής. Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, θα τιμηθούν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Οι αθλητές που θα βραβευθούν είναι οι εξής:

ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.
ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα (S.A)
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς, ο οποίος και θα τιμηθεί από την ΕΠΕ για την προσφορά του στο Κίνημα.

Την εκδήλωση θα «ντύσουν» μουσικοχορευτικά η Ορχήστρα Σταύρου Ξαρχάκου & η Ηρώ Σαΐα, η Ειρήνη Κουρούβανη («Χορεύοντας με τα Χέρια») καθώς και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports1 HD καθώς και στο web-tv του novasports.gr.