Όλα έτοιμα στην Πάτρα για την εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Βασικό σημείο της εκδήλωσης που θα γίνει στην "Αίγλη" (18:00), θα είναι η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού της χώρας και γιου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ θα αναφερθεί στην ομιλία του στον Ανδρέα Παπανδρέου, στα οράματα που είχε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της σοσιαλιστικής ανάπτυξης, τη θέση που είχε πάνω σε εθνικά θέματα, ενώ θα υπάρχουν και έμμεσες αναφοράς στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας, σε μία παράμετρο που θα είναι όμως εναρμονισμένη με το ρόλο της εκδήλωσης. 

Η εκδήλωση άλλωστε δεν έχει μόνο έναν επετειακό χαρακτήρα για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά αφορά και τους ορίζοντες που ανοίγονται στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αναμένεται να πάρει θέση για τα σενάρια που αφορούν την υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, στις επικείμενες εθνικές εκλογές και δεν θα υπάρχει αναφορά πάνω στο ζήτημα. 

Η εκδήλωση έχει τίτλο "Ανδρέας Παπανδρέου -100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες" και αναμένεται να παρευρεθούν σε αυτή δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ δυναμικό ρόλο θα έχει η νέα γενιά των φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και των μελών του ΚΙΔΗΣΟ. 

Πέρα από τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σύσσωμα τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ θα μιλήσουν ο οικονομολόγος Κωστής Κατσανέβας, ο οικονομολόγος Δημήτρης Οικονόμου και ο φοιτητής Νομικής Παναγιώτης Ντούκας. Συντονιστής  της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.