«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν μπορεί η επιστημονική επιτροπή να κάνει αυτό το πραξικόπημα, θα είναι πραξικόπημα. Δεν θα το δεχτώ. Μπορεί να μη με συμφέρει αλλά το λέω. Δεν γίνεται να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα με 3 βουλευτές», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον Antenna.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ντροπή τις μεταγραφές των βουλευτών,λέγοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα δεχόταν βουλευτή από άλλο κόμμα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με εκείνους που έφυγαν από το κόμμα του, οι οποίοι κατά τη γνώμη του: «Πήραν εντολή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν».

Αναφερόμενος στους 6 βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης το χαρακτήρισε ανήθικο και όπως είπε «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης των 6 βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ θα μπορούσε να κόψει τον δρόμο των Σκοπίων προς την ΕΕ. Δεν το κάνουν γιατί υποκρίνονται», είπε αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Σκοπίων και υποστήριξε ότι «πολλά στελέχη της ΝΔ έλεγαν, ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην έρθει όταν θα είμαστε εμείς κυβέρνηση»