Δυνατοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ αναμένονται το επόμενο διήμερο και ήδη το νέο αυτό φαινόμενο του καιρού έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή μας από το βράδυ της Δευτέρας. 

Προς το ξημέρωμα της Τρίτης οι άνεμοι ήταν αρκετά ισχυροί που βούιζαν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, σηκώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Πρόκειται για ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έχει φτάσει στη χώρα από τη Βόρεια Αφρική, μεταφέροντας μέσω των ισχυρών ανέμων σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. 

Όπως αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: "Θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι πνέουν από χθες το μεσημέρι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, οι ριπές των οποίων κατά περιόδους ξεπερνούν τα 100km/h, προκαλώντας κατά τόπους και κάποιες υλικές ζημιές!
ΠΡΟΣΟΧΗ!! για ένα 6ωρο-8ωρο στην περιοχή!

Πιο συγκεκριμένα οι υψηλότερες ταχύτητες που έχουν καταγραφεί: Ρωμανός Πατρών: 127,1km/h (Ρεκόρ από αρχής λειτουργίας του σταθμού τον Ιούλιο/2011, Πανεπιστήμιο: 104,6km/h, Βόρειος Λιμένας: 96,6km/h, Άνω Καστρίτσι; 93,3km/h
Ριο: 86,9km/h, Περιοχη ΚΕΤΧ: 77,7km/h, Καστελόκαμπος: 75,6km/h". 

Δείτε τον χάρτη,  το βίντεο και τον πίνακα του  meteo. Meteo.gr: Τρίτη 05/02 – Πέμπτη 07/02 2019: Βροχοπτώσεις και σκόνη