Με το πέρασμα των χρόνων τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν σταδιακά το πλούσιο και λαμπερό τους χρώμα και τη θέση του καστανού ή μαύρου παίρνουν οι λευκές ή γκρίζες τρίχες.

Οι περισσότεροι από εμάς ανακαλύπτουν τις πρώτες γκρι τρίχες τους γύρω στην ηλικία των 30.

Για μερικούς τα γκρίζα μαλλιά είναι ένδειξη γοητείας και σοφίας. Γίνονται η δύναμη και η πηγή αυτοπεποίθησης κάθε γυναίκας και κάθε άντρα.

Για άλλους τα πράγματα είναι πιο δυσάρεστα και θεωρούν ότι η εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών είναι η αρχή του τέλους. Πολλοί δεν είναι συμφιλιωμένοι με τον χρόνο που περνάει και αισθάνονται ότι έχουν χάσει τη νιότη τους όταν οι λευκές τρίχες εμφανίζονται στο κεφάλι τους.

Αναμφίβολα για πολλά άτομα, η εμφάνιση γκρίζων μαλλιών είναι μια δυσάρεστη εμπειρία και ειδικά στις γυναίκες. Η Σάλμα Χάγιεκ ωστόσο είναι μία από τις διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ που νιώθει περήφανη για τις λευκές τρίχες της.

H 52χρονη δεν βάφει τα μαλλιά της και επιμένει στο καστανό με το οποίο γεννήθηκε και της ταιριάζει απόλυτα. «Περήφανη για τις λευκές τρίχες μου» σημείωσε χαρακτηριστικά στο προφίλ της στο Instagram και δημοσίευσε μια φωτογραφία της.