Οριστικοποιήθηκαν οι εργασίες που είναι να ξεκινήσουν στο Πλατανόδασος της Πάτρας, με τα συνεργεία του δήμου να προχωρούν σε ήπιες παρεμβάσεις για την μετατροπή του σε ένα πάρκο αναψυχής που όμως δεν θα αλλοιώνει τον αρχικό του χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η αρμόδια ομάδα έργου για το Πλατανόδασος, μια ομάδα που αποτελείται από επιστήμονες υπαλλήλους του δήμου (δασολόγο, περιβαλλοντολόγο και αρχιτέκτονα μηχανικό) θα ξεκινήσει με την περίφραξη του όλου χώρου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και άμεσα. 

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει η διαμόρφωση κάθετων δρομίσκων προς τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το Πλατανόδασος, ενώ ήδη ο δρόμος αυτός έχει χαλικοστρωθεί. Με χαλίκι θα στρωθούν και οι υπόλοιποι δρομίσκοι που είναι να διαμορφωθούν.

Μέσα στις εργασίες που πρόκειται να γίνουν έχουν προβλεφτεί μελέτες για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων και γυμναστικών οργάνων για την εκγύμναση των πολιτών, αλλά και για την δημιουργία μιας σύγχρονης παιδικής χαράς. 

Παράλληλα, στην μελέτη πρόκειται να προσδιοριστεί ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για τους επισκέπτες και τους λουόμενους, αλλά και η διαδρομή του ποδηλατόδρομου που είναι να φτιαχτεί, όπως και τα σημεία που θα τοποθετηθούν παγκάκια.

Πρόβλεψη με βάση τις αποφάσεις που έχει πάρει η αρμόδια ομάδα θα υπάρξει και για την τοποθέτηση χαμηλού και ήπιου φωτισμού, έτσι ώστε να μην γίνει αυτός επιβαρυντικός για την πανίδα του Πλατανόδασους. 

Απαγορεύονται αυστηρά τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα

Σε κάθε περίπτωση το όλο σχέδιο για την μετατροπή του χώρου σε πάρκο έχει ως βασικό του σημείο την προστασία του σπάνιου αυτού φυσικού οικοσυστήματος, αλλά και την ανάδειξη του με ήπιες παρεμβάσεις.

Οι παρεμβάσεις αυτές δεν προβλέπονται να γίνουν σε όλο τον χώρο του δάσους, αλλά σε τμήματα αυτού. Το βασικό είναι ότι η πρόσβαση στο Πλατανόδασος θα επιτρέπεται μόνο σε πεζούς και ποδηλάτες και θα απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση κάθε μορφής οχήματος, αυτοκινήτου ή δικύκλου. Για τον σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες που θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα τους προειδοποιούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το όλο σχέδιο για τη διαμόρφωση του πάρκου θα τοποθετηθούν και πινακίδες που θα ενημερώνουν τον επισκέπτη για τα ενδιαφέροντα σημεία του περιβάλλοντα χώρου που αξίζουν εξερεύνηση. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το ακριβές διάστημα που είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές και πότε το πάρκο στο Πλατανόδασος πρόκειται να είναι έτοιμο.