Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας - Αχαΐας, ανεβάζει την κοινωνική σάτιρα: «Ευαγές ίδρυμα» σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου. Το κείμενο, βασισμένο σε ιδέες από θεατρικά έργα, διασκεύασε η ομάδα.

Πρόκειται για ένα έργο που εκφράζει την λανθασμένη αντίληψη που έχουμε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ότι είναι απόμαχοι της ζωής, χωρίς δίψα και επιθυμία να ζουν. Η αντίληψη αυτή ανατρέπεται μέσα από την κοινωνική σάτιρα «Ευαγές ίδρυμα», δίνοντας στον θεατή την δυνατότητα να δει  την πραγματική δίψα για ζωή που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και τη διάθεσή τους να προσφέρουν όπως έκαναν στα πρώτα βήματα της ζωής τους.

Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη της παράστασης Ηλία Αναστασόπουλου: "Το έργο σκιαγραφεί έναν μικρόκοσμο, μία κοινότητα που έχει το δικό της καταπιεστικό σύστημα, μακριά από το κοινωνικό περιβάλλον. Στο «ευαγές ίδρυμα» φτάνει ένα τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο ταράζει την καταπιεστικά ήρεμη ζωή των τροφίμων.

Θα τους δώσει άθελά του θάρρος για να αντιδράσουν, να διαμαρτυρηθούν. Καθένας τους βρίσκεται εκεί από διαφορετικό δρόμο. Ο ένας ήταν φτωχός, ο άλλος ήταν μόνος που έψαχνε συντροφιά. Ο επόμενος, διωγμένος από τα παιδιά του, ο άλλος ήταν ένας άπορος ήρωας της αντίστασης. Μαζί με τη ζωή των τροφίμων, ξεσκεπάζεται και το αληθινό πρόσωπο του ιδρύματος:

Μια στυγνή επιχείρηση με οικονομικές ατασθαλίες που κακομεταχειρίζεται τους τροφίμους. Συνεργός τους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που χωρίς ντροπή κατασκευάζουν δήθεν ενημερωτικά προγράμματα καλοπληρωμένα από τους χορηγούς. Παραποιούν την αλήθεια, δίνοντας μια λανθασμένη εικόνα για το ίδρυμα.


Η παρουσιάστρια αδιαφορεί για την πραγματικότητα, παραποιεί τα γεγονότα, δίνοντας την εικόνα του ιδανικού για κάθε τρόφιμο. Και σε άψογη συνεργασία με τη Διοίκηση, πνίγει τις φωνές διαμαρτυρίας. Με την παρουσιάστρια διαφωνεί η βοηθός της δημοσιογράφου η οποία θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια. Θα τα καταφέρει; Ποια είναι η στάση του ήρωα της Αντίστασης; 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Πολυχώρο πολιτισμού «Μηχανουργείο», Ευμήλου 2, πίσω από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα, στις παρακάτω ημερομηνίες:
7-8-9-10 και  15-16-17-18 Φεβρουαρίου 2019 (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα). Ώρα έναρξης: 21:15 μμ Κυριακές 20:15 μμ.
Κρατήσεις θέσεων: 6983405806.