Αν ο... Φειδιππίδης της κρίσης ερχόταν λαχανιασμένος στην Πάτρα και μας έλεγε τα νέα για την μάχη που κάνει η χώρα για να ξεφύγει από την κρίση, τονίζοντας μας τις εξελίξεις και ότι βγήκαμε επιτέλους από τα μνημόνια, τι θα του λέγαμε; 

Στην σύγχρονη εκδοχή αντί να πέσει λιπόθυμος από την κόπωση του και τα τόσα χιλιόμετρα που είχε διανύσει, θα έπεφτε αναίσθητος από το "φατούρο" που θα του έριχναν πιθανότατα οι επαγγελματίες της αγοράς, περνώντας τον αντί για μαραθωνοδρόμο για κλόουν της κακιάς ώρας.  

Το γεγονός πάντως είναι ένα: Το μπαράζ από τα καταστήματα που κλείνουν στο κέντρο της Πάτρας συνεχίζεται.

Μαγαζιά πάσης φύσεως που έχουν να κάνουν με το εμπόριο, με την εστίαση και διαφόρων ειδών υπηρεσιών τα οποία δεν αντέχουν και δεν μπορούν να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους μπροστά σε αυτή την φορολογική λαίλαπα που εξακολουθεί να διέπει την επιχειρηματικότητα και τη σχέση της αγοράς με το κράτος. 

Πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι έκλεισε το κατάστημα καταστημάτων "Folli Follie" στην Πάτρα. Τη σκυτάλη όμως αυτού πήρε ένα ακόμα κατάστημα που ασχολείται με το ίδιο είδος. Το "Li La Lo", ένα κατάστημα μιας ακόμα γνωστής αλυσίδας κοσμημάτων που δραστηριοποιούταν στο κέντρο της Πάτρας, προχώρησε σε λουκέτο και θα συνεχίσει την λειτουργία του στην Αθήνα. 

Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Στην οδό Γούναρη, πριν από μερικές μέρες, έκλεισε το Κέντρο Τύπου στο οποίο μπορούσε να βρει κανείς περιοδικά και εφημερίδες, από τον εγχώριο, αλλά και τον ξένο Τύπο. Και φυσικά σε αυτό το μπαράζ των λουκέτων αρχές του έτους δεν θα μπορούσε να λείπει και μία ακόμα καφετέρια. 

Μία καφετέρια που λειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Τριών Ναυάρχων και που ασφαλώς και δεν άντεξε την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά. Αν το ψάξουμε λίγο ακόμα και κάνουμε μία βόλτα στο κέντρο της Πάτρας θα δούμε και άλλες επιχειρήσεις που ενώ νομίζαμε ότι είναι ανοικτές ξαφνικά έκλεισαν. 

Επιχειρήσεις που έχουν πίσω τους εργαζόμενους και πίσω από αυτούς υπάρχουν οικογένειες με παιδιά. Προχωράμε... Πώς το λέει ο πρωθυπουργός; Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!