Mε τον καλύτερο τρόπο και με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες άρχισαν οι περιφερειακές καρναβαλουπόλεις ανοίγοντας το Καρναβάλι των Μικρών και επιφυλάσσοντας μια ζεστή νότα ευθυμίας, κεφιού, ανεμελιάς, αισιοδοξίας και καρναβαλικής διάθεσης σε μικρούς και μεγάλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας». Η πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα».

Η πλατεία Αγίου Βασιλείου φόρεσε τα καρναβαλικά της δίνοντας στους κατοίκους της περιοχής μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να νιώσουν στον τόπο τους την μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού και συγκεκριμένα ενός από τα σημαντικότερα κομμάτια του, του Καρναβαλιού των Μικρών. Η πλατεία μετατράπηκε σε έναν παραμυθένιο παιδότοπο και οι μικροί έγιναν οι πρωταγωνιστές της δικής τους μεγάλης γιορτής. Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ξετυλίχτηκαν οι δράσεις της Καρναβαλούπολης εμπλέκοντας συμμετέχοντες και θεατές σε ένα παιχνίδι κεφιού, διασκέδασης, δημιουργίας, αυθορμητισμού, χρωμάτων, μεταμφιέσεων και μουσικής.

Από τις κατασκευές μάσκας-καπέλου που είχαν τη τιμητική τους και το παραδοσιακό γαϊτανάκι που πρόσφεραν μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου υπό τον Χρήστο Γιαννόπουλο έως και την παράσταση ακροβατικής-χορού-κλοουνερί- διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά», όπου ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος (ακροβάτης, χορευτής, animateur) και η Maja Zimmerlin (χορεύτρια, μουσικός) ετοίμασαν για τα παιδιά, οι δράσεις ενέπλεξαν ενεργά τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές σε μια δημιουργική και ψυχαγωγική διεργασία υπογραμμίζοντας τον διαδραστικό χαρακτήρα της Καρναβαλούπολης.

Η παράσταση «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά» πραγματεύτηκε με το χιούμορ της κλοουνερί και την ευαισθησία του χορού τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις, εισάγοντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας. Εστιάζοντας σε όλες τις ηλικίες, που τις ενεργοποίησε δημιουργικά σε ένα κλίμα συνεργασίας που προέκυψε από τη διαδραστικότητά της, η παράσταση «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά» έδωσε ιδιαίτερη σημασία πάνω σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων χρησιμοποιώντας ως εκφραστικά μέσα το σώμα και τον χορό.

Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο τζίτζικας, η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, που έδινε τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο. Η Καρναβαλούπολη στον Άγιο Βασίλειο πλαισιώθηκε από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.


Στην εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα» Τασία Μπιρλή, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και αντιπρόσωποι-δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής.

Η αρχή έγινε με επιτυχία και το ραντεβού των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων με τους μικρούς καρναβαλιστές ανανεώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Συνοικία Μακρυγιάννη (Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10.30πμ) και στις Ιτιές (Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 10.30πμ).