Η στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ θα διασφαλίσει την τελική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ως πολιτικούς συνενόχους, που αλληλοεκβιάζονται και εν τέλει θα αλληλοεξοντωθούν.

Διατηρώντας όμοια γραμμή με αυτή που κράτησε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ότι «ο κ. Τσίπρας εκφράζει τον ακραίο και ώμο πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και πως «η πίστη στις αξίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού», ως δομικά στοιχεία της Κεντροαριστεράς, δεν έχει καμία σχέση «με τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών και των βουλευτικών συνειδήσεων που μετέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κατέληξε «να βρει τους συνοδοιπόρους που έψαχνε στο Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ. Οπως το είχε προαναγγείλει πριν. Οικοδομεί τη δήθεν “νέα κεντροαριστερά” του στις ψήφους τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ και της κυρίας Παπακώστα».

Τέλος, έκανε μια αναδρομή στα δικά του πεπραγμένα, σημειώνοντας ότι σήκωσε «το φορτίο της ηγεσίας της παράταξης την πιο δύσκολη περίοδο», ενώ για τη διαδρομή του στη συμπρωτεύουσα ευχήθηκε «και άλλοι πολιτικοί εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης να μπορούν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα έργα, σε θεσμούς και παρεμβάσεις που σηματοδοτούν την πόλη της Θεσσαλονίκης».