Το συγκρότημα Shalva Band χθες το βράδυ πήρε το εισιτήριο για τη διοργάνωση της Eurovision εκπροσωπώντας το Ισραήλ που φέτος φιλοξενεί τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η γνωστή στο Ισραήλ μπάντα η οποία απαρτίζεται από νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας κατάφερε να υπερισχύσει των αντιπάλων της και να κατακτήσει τη νίκη στον τελικό επιλογής τραγουδιού.

Το τηλεοπτικό κοινό αλλά και η κριτική επιτροπή συμφώνησαν πως επρόκειτο για το καλύτερο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Το συγκρότημα Shalva Band θα διεκδικήσει μετά τη μεγάλη νίκη της αντιπάλου της Ελένης Φουρέιρα πέρυσι, τη Netta τη νίκη στη φετινή Eurovision. Η μπάντα αποτελείται από οκτώ άτομα, ανάμεσά τους η Deena, μία μετανάστης από την Ινδία, και η Άνναελ, μία μετανάστης από τη Γαλλία που είναι οι τραγουδίστριες και αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Ο Yosef πάσχει από το σύνδρομο Williams, ο Yair και ο Tal έχουν σύνδρομο Down και ο Guy έχει επίσης προβλήματα όρασης. Τέλος, ο επικεφαλής του συγκροτήματος, ο Shai αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα μετά από σοβαρό τραυματισμό.