Πριν τον κερδίσει το τραγούδι, σπούδασε ιατρική και παρά την πρώτη του κακή εμπειρία ο ίδιος συνέχισε στις πίστες, όπως αναφέρει το zappit. Ο λόγος για τον Κώστα Καραφώτη, ο οποίος αποκάλυψε στο «Έλα, Χαμογέλα!» πως στο πρώτο τραγούδι που είπε μπροστά σε κόσμο του κόπηκε η φωνή.

«Δεν έχω καλή πρώτη εμπειρία με κόσμο… Όταν βγήκα να τραγουδήσω, χρειάστηκε να αντικαταστήσω ένα παιδί σε ένα μαγαζί που ξεκίνησα να παίζω στη Βουλγαρία ως φοιτητής. Όταν χρειάστηκε να πω το πρώτο τραγούδι, κόπηκε η φωνή μου», δήλωσε συγκεκριμένα στην εκπομπή.

Ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο Fame Story, αποκάλυψε πως δεν έχει δει κανένα επεισόδιο και πως τυχαία έπεσε κάποια στιγμή σε ένα στιγμιότυπο με την Καλομοίρα που τον έκανε να γελάσει πολύ.

«Παλιά φοβόμουν και την αποτυχία και το λάθος. Οτιδήποτε αρνητικό. Κατάλαβα ότι πρέπει να το κάνω το λάθος, να περάσω μέσα από την αποτυχία για να καταλάβω πως πρέπει να κινηθώ στη ζωή μου από εδώ και πέρα», εξομολογείται μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του.