Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος τελέσθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων καθώς και ευσεβών πιστών που πλήρωσαν τον ως άνω Ιερό Ναό.

Παραβρέθηκε προσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο πνευματικός του νεοχειροτονηθέντα διακόνου ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρσών Αγίου Νικολάου Αρχιμανδριτης Μελχισεδέκ και ο διάκος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Καλλίνικος Χασάπης. Την τελετή παρακολούθησε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με την άδεια του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την εις Διάκονο χειροτονία του εν ενεργεία Αστυνομικού Νικολάου Κούρτη του Θεμιστοκλέους ,από τον Χολαργό Αττικής, ο οποίος θα διακονεί στην Μητρόπολη Αργολίδος.


Ο νεοχειροτονηθείς, βαθιά συγκινημένος από το φοβερό Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε , την οικογένεια του, καθώς και τον εφημέριο του Ιερού ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Αποστόλη Χασάπη κι όλους όσους παραβρέθηκαν στην εις διάκονο χειροτονία του. Ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο πως τόσα χρόνια ηταν στην υπηρεσία για την Α\ασφάλεια των πολιτών και τώρα θα βρίσκεται στην υπηρεσία για την ασφάλεια των ψυχών.

Ο νέος Ιεροδιάκονος γεννήθηκε το 1981 στο Χολαργό Αττικής, τελείωσε το 4 Γενικό Λύκειο Καλλιθέας. Το 1999 εισήλθε στη Σχολή Αστυφυλάκων όπου υπηρέτησε στην Υπηρεσία της Τροχαίας Αττικής. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια υπηρετεί στην τροχαία Αυτοκινητοδρόμων με κέντρο τα Μέγαρα, ενώ ειναι κάτοικος Κορίνθου.Το 2009 με Πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Αντωνοπούλου

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο νέος διάκονος δέχθηκε ευχές από το εκκλησίασμα. Ο εθελοντής κληρικός της τοπικής Εκκλησίας, προέρχεται όπως είπαμε από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στην διακονία, ως άμισθος κληρικός.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική για τον Αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από μικρή ηλικία, είναι ιδιαίτερα αγαπητός κι όπως υπογραμμίζει «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε». Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις