Το φετινό 1ο Meetup του Mindspace έρχεται στις 25 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Bright Side Study Room στην Πάτρα. 

Στόχος του event είναι η συνάντηση ανθρώπων που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι "Πώς, ως απλός φοιτητής μπορείς να αδράξεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται γύρω σου". Ομιλητής σε αυτό το event θα είναι ο Οδυσσέας Λαμτζίδης ως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να πει πως μπορούμε ως φοιτητές να πάμε από την ιδέα στην πράξη.

Ο Οδυσσέας Λαμτζίδης είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τον περασμένο Απρίλιο, ενημερώθηκε τυχαία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship του MIT σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και αποφάσισε να κάνει αίτηση. Από τα 2.900 άτομα τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship τη φετινή χρονιά, επιλέχθηκαν 122.

Το όνομα του Οδυσσέα βρισκόταν στη λίστα των επιτυχόντων. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιούνταν στη Βραζιλία και, συγκεκριμένα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θα διαρκούσε επτά ημέρες. Ωστόσο, το κόστος συμμετοχής ήταν αρκετά υψηλό. Θα έπρεπε να βρεθούν 6.000 δολάρια για την εγγραφή, 1.500 δολάρια για τα αεροπορικά εισιτήρια και 500 δολάρια για τη διαμονή.

Ο 22χρονος φοιτητής για τον σκοπό αυτό δημιούργησε την ηλεκτρονική καμπάνια που ονομάστηκε Odyssey to MIT, πραγματοποιήθηκε μέσω της ελληνικής πλατφόρμας Give&Fund και, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, συγκέντρωσε περισσότερα από 10.000 ευρώ από 130 υποστηρικτές (ιδιώτες και εταιρείες), πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο το δικό του και της ομάδας του. 

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει Networking, τόσο με τον ίδιο τον ομιλητή όσο και με μέλη του Mindspace.