Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε λόγο για «εξευτελισμό» του πολιτικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί ανταγωνισμοί «γίνονται μόνο για την καρέκλα».

«Ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό ενός σάπιου παρακμιακού και διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο συνεχώς βουλιάζει τη χώρα και οι ανταγωνισμοί του είναι μόνο για την καρέκλα. Διότι στον κατεστημένο πολιτικό κόσμο δεν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές, είτε μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα δημοκρατίας στη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι «η δημοκρατία στη χώρα έχει προ πολλού δολοφονηθεί». Πρόσθεσε δε, ότι «την χώρα την κυβερνάνε τα συμφέροντα, οι πιστωτές το χρηματιστικό κεφάλαιο, οι τράπεζες και ένα πολιτικό κατεστημένο υπαλλήλων της Γερμανό - αμερικανοκρατίας».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ υποστήριξε την ανάγκη να ενισχυθεί η παράταξη του στις εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρχουν προοπτικές δημοκρατικής ανατροπής. Τόνισε επίσης, ότι με την είσοδο της ΛΑΕ στη βουλή «τερματίζεται η αυτοδυναμία της ΝΔ» καθώς - όπως είπε - η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν κρίνεται από την διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ.

«Έχει τελειώσει ο κ. Μητσοτάκης με την είσοδο της ΛΑΕ στη βουλή. Δεν έχει κανένα μέλλον. Ταυτόχρονα συντρίβεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος παρακμασμένος δικομματισμός δεν θα υπάρχει και η βουλή θα αποκτήσει ουσιαστική αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση στον αντιμνημονιακό χώρο» είπε.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη στήριξη στα αιτήματα τους, λέγοντας ότι «πρέπει να δώσουμε μεγάλη προτεραιότητα στην αγροτική παραγωγή αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση, να στηρίξουμε την Ελλάδα και τις προοπτικές της».

Όπως είπε για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής χρειάζεται μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε οι αγρότες να είναι ανταγωνιστικοί, και συμπλήρωσε ότι «αυτοί που παλεύουν ακόμα με τη λάσπη και τα χώματα χρειάζονται την εκτίμησή μας το σεβασμό μας και την συμπαράστασή μας».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα θα βρεθεί στο μπλόκο της Νίκαιας ώστε να συζητήσει με τους αγρότες που κινητοποιούνται αλλά και για να εκφράσει την στήριξη της ΛΑΕ στα αγροτικά μπλόκα.