Δεν με απογοήτευσε χθες ο γραβατωμένος Πελετίδης στο Lepanto TV. Με έχει απογοητεύσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετραετίας όπως και χιλιάδες πατρινούς που τον ψήφισαν για Δήμαρχο Πατρέων.

Περίμενα από έναν Δήμαρχο που τον στήριξε το 65% των Πατρινών να έβγαινε με τόλμη να υποστηρίξει όσα έκανε σ΄ αυτή την πόλη. Περίμενα να είχε τη δύναμη να πει ότι πάλεψε και δεν μπόρεσε για όσα δεν έκανε σ΄ αυτή την πόλη.

Απεναντίας, προτίμησε να επιχειρήσει για τα εμπόδια που έβαλε στην Πάτρα. Για το φυσικό αέριο, για τη διέλευση του τρένου, για τα σκουπίδια.

Δεν ικανοποεί κανέναν και καμία το επιχείρημα "αν είχαμε την κυβέρνηση και την Περιφέρεια θα είχαμε λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών σε έξι μήνες¨". Δεν σας ψήφισε ο κόσμος ούτε για Πρωθυπουργό ούτε για Περιφερειάρχη, κε Πελετίδη. Ούτε σας έδωσε την εντολή να αλλάξετε το θεσμικό πλαίσιο.

Σας είπε πολύ απλά, παλέψτε το. Γιατί έπρεπε να σταματήσει ο κατήφορος.

Είχατε μία κυβέρνηση – καλή ή κακή δεν έχει σημασία – που ικανοποίησε απλόχερα βαλτωμένες διεκδικήσεις χρόνων. Σας κάλυψε συσσωρευμένες οφειλές ετών. Σας έδωσε τα εργαλεία για να φύγετε μπροστά, στην ανατολή μιας νέας εποχής, χωρίς αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Σας άνοιξε τις πόρτες των Υπουργείων για να ακούσει τις υπερφίαλες διεκδικήσεις σας. Σας προίκισε με χρηματοδότηση έργων που δεν τολμούσατε να θέσετε ούτε στα όνειρά σας.

Αλλά, σήμερα, δεν φτάνει αυτό. Με τα μη και τα δεν ανάπτυξη μηδέν.

Δεν είναι τυχαία η απορία σας, «τι εννοείτε ανάπτυξη;». Δεν την γνωρίζετε. Δεν σας ενδιαφέρει. Τη δαιμονοποιήσατε. Νομίζετε ότι η Ιστορία σας χρωστάει. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Ιστορία τιμά όσους την προκαλούν. Όσους αναμετρώνται με το μπόι τους και δεν διστάζουν να τολμήσουν σε έναν κόσμο αβέβαιο αλλά ανοικτό. Σε έναν κόσμο που δεν είναι όπως τον θέλουμε αλλά δεν τον φοβόμαστε.

Και θα τον παλέψουμε, γιατί τώρα είναι η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ.