Τους χειμερινούς μήνες είναι αλήθεια, πως είναι κάπως δύσκολο να κοιμηθείς χωρίς κάλτσες. Ειδικά τις ημέρες αυτές που κάνει αρκετό κρύο. Τα κρύα πόδια μπορεί να είναι μία πολύ σημαντική αιτία για τα βράδια που μένεις άυπνη και δεν ξεκουράζεσαι όσο θέλεις. Όταν τα πόδια σου είναι κρύα, συσφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν λιγότερη κυκλοφορία αίματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, το να ζεσταίνεις τα πόδια σου πριν πας για ύπνο βοηθάει τον εγκέφαλό σου να δίνει ένα σαφές σήμα ότι είναι ώρα για ύπνο.

Και ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ζεστάνεις τα πόδια σου; Μα φυσικά οι κάλτσες. Φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κρατάς τα πόδια σου ζεστά όλη τη νύχτα.

Και ο ύπνος δεν είναι το μοναδικό όφελος για να φοράς κάλτσες το βράδυ. Χρησιμοποιώντας κάλτσες στον βραδινό ύπνο μειώνεις τις πιθανότητες για τη νόσο του Raynaud. Η νόσος αυτή είναι όταν οι πληγείσες περιοχές του δέρματος, συνήθως τα δάχτυλα των ποδιών (και των χεριών), χάνουν την κυκλοφορία και αρχίζουν να πάλλονται ή να πρήζονται. Φορώντας κάλτσες τη νύχτα μπορείς να αποτρέψεις κάτι τέτοιο κρατώντας τα πόδια σου ζεστά και με σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Σύμφωνα με το BBC επίσης, ερευνητές ανακάλυψαν τυχαία πως το να φοράς κάλτσες αυξάνει την ικανότητα του να έχεις έναν οργασμό κατά 30%. Λοιπόν ακόμη το σκέφτεσαι;