Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε, μετά θάνατον, ένας μηχανολόγος ηλεκτρολόγος μηχανικός από τον Βόλο, αφήνοντας μια «χρυσή» διαθήκη για δυο ορφανά κορίτσια από την Αμαλιάπολη καθώς και για τα ορφανά του Παπάφειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η βολιώτικη εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο εκλιπών Αντώνης Βασιλειάδης έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, όμως ουδέποτε λησμόνησε τη γενέτειρά του, τη Μιτζέλα (Αμαλιάπολη), του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας. 

Στην ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε, κληροδότησε το ακίνητό του, ένα διώροφο σπίτι με οκτώ δωμάτια στη συνοικία Ταμπούρια Πειραιά, σε δυο ορφανά κορίτσια από την Αμαλιάπολη. 

Η διαθήκη διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών – Τμήμα Εκκαθάρισης στον πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ορίστηκε ως εκκαθαριστής και διαχειριστής ο δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας, ο οποίος ανέλαβε να πουλήσει το ακίνητο και εκπληρώσει τον σκοπό της διαθήκης. 

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό άνθρωποι να θυμούνται τον τόπο τους και με τη διαθήκη τους να πριμοδοτούν και να ευεργετούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, που είναι χωρίς γονείς, ιδιαίτερα σε μέρες δεινής οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Δεσύλλας για τον Αντώνη Βασιλειάδη, ο οποίος απεβίωσε το 1968 σε ηλικία, μόλις, 57 ετών. 

Να σημειωθεί ότι η διαθήκη ενεργοποιήθηκε ύστερα από τον θάνατο και της συζύγου του Αντώνη Βασειλειάδη, Γιασεμούλας Βασιλειάδη, το 2014.

Με τη διαθήκη συγκεκριμένα ορίζεται: 

Α) Να εκποιηθεί η ευρισκόμενη στη συνοικία Ταμπούρια του Πειραιά και επί οικοπέδου 212 τετρ. μέτρων διώροφη οικία και να διαθέτει το τίμημα της εκποίησης για την προικοδότηση δύο ορφανών κοριτσιών εκ της κοινότητας Μιτζέλας Αμαλιάπολης Βόλου.

Β) Τα έσοδα ενός έτους από την εκμετάλλευση του ευρισκόμενου στην κοινότητα Αγίας Άννης Χαλκιδικής αγρόκτηματός του να διατεθούν άνευ ειδικότερου σκοπού υπέρ της εκκλησίας της κοινότητας της Μιτζέλας.

Γ) Τα έσοδα ενός έτους του ίδιου αγροκτήματος να διατεθούν για την αγορά βιβλίων και ρουχισμού υπέρ των ορφανών του Παπάφειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.