Έναν αιώνα κράτησε αυτή η δυνατή σχέση αγάπης, που μεταλαμπαδεύτηκε στο γιο του για να γίνει σήμερα με την ευχή του πατέρα του ο καλύτερος ηνίοχος στην Ελλάδα.

Ο 99χρονος Γεράσιμος Μπόμπας απεβίωσε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω του μια υπέροχη οικογένεια, δύο υπέροχα παιδιά. Ο Γεράσιμος που γεννήθηκε στα Σαβάλια, συνέδεσε το όνομά του με το άλογο, ενώ ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε και στις 84 Ιππικές Εκθέσεις Ανδραβίδας! Από μικρός μεγάλωσε με τα άλογα. Κύριο επάγγελμα αγρότης, αλλά το άλογο η μεγάλη του αγάπη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το patrinews, έγινε ένας πολύ καλός ιπποπαραγωγός, ενώ για αρκετά χρόνια συμμετείχε ως αναβάτης στις Ιππικές Εκθέσεις Ανδραβίδας και στη συνέχεια θαύμαζε το γιο του Αναστάσιο Μπόμπα στον οποίο μεταλαμπάδευσε την αγάπη και τις γνώσεις για τα άλογα, με αποτέλεσμα ο Τάσος να θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους ηνίοχους.

Ανδραβιδαίοι και Σαβαλιώτες θυμούνται τον γερο-Μπόμπα, άνθρωπο μποέμη και αλέγκρο, φιλοσοφημένο. Άνθρωπος που έζησε τη ζωή του όσο καλύτερα μπορούσε, θαμώνας σε ταβέρνες με καλό κρασί και φαγητό και κουβέντα για τα άλογα με ανθρώπους που αγαπούσαν και γνώριζαν τα άλογα. Και όλοι σέβονταν το λόγο του και τις σκέψεις του.

Μέχρι το τέλος της περίπου 100χρονης ζωής του κάπνιζε και μάθαινε για τα άλογα. Η εξόδιος ακολουθία του έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σαβαλίων.