Ανοίγει τα φτερά της η μεγάλη γιορτή των μικρών που θα μας ταξιδέψει έως τις 3 Μαρτίου. Πρώτη περιφερειακή καρναβαλούπολη στον Άγιο Βασίλειο την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου...

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, με την οποία θα κορυφωθεί η μεγάλη γιορτή των μικρών.

Το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών. Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και την ιδανική συνύπαρξη της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών αναφέρεται στην Τεχνολογία και στη θέση που αυτή έχει και στον ρόλο που παίζει στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών.


Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, μάσκα, καπέλα θα έχουν την τιμητική τους και θα ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30πμ έως τις 2μμ στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου και εγγυάται στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις.

Η Καρναβαλούπολη στον Άγιο Βασίλειο θα υποστηριχτεί από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων και θα μεταμορφωθεί σε έναν καρναβαλικό παιδότοπο, στον οποίο τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου. Η περιφερειακή Καρναβαλούπολη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

-Υπαίθρια Παράσταση ακροβατικής-χορού-κλοουνερί- διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά»

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου


Η παράσταση «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά» πραγματεύεται με το χιούμορ της κλοουνερί και την ευαισθησία του χορού τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις, εισάγοντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες προσδίδοντας ιδιαίτερη αξία και προσοχή πάνω σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και χρησιμοποιώντας ως εκφραστικά μέσα το σώμα και τον χορό. Συνδέει διαφορετικές ηλικίες μεταξύ τους μέσω της συνεργασίας που προκύπτει από το διαδραστικό πνεύμα της.

Όλα αρχίζουν με μια γκροτέσκα αντρική φιγούρα, που τραβά την προσοχή του κοινού. Προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε μια καρέκλα. Να κάνει ζογκλερικά. Ειδικότερα όμως ο άντρας κλόουν κάνει προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή της αιθέριας χορεύτριας που εμφανίζεται στη σκηνή…

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι το διαδραστικό της. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε κύκλο αυτοσχεδιαστικών χορών και άλλων παραμυθένιων…

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος (ακροβάτης, χορευτής, animateur) και η Maja Zimmerlin (χορεύτρια, μουσικός).

Ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος το 2007 συνίδρυσε τον θίασο Acrobarouf με τον οποίο περιοδεύει ανά τον κόσμο μέχρι το 2016. Συμμετείχαν σε σημαντικά φεστιβάλ δρόμου στην Ευρώπη, παραστάσεις σε σκηνές τσίρκου, καμπαρέ, ενώ ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος με το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil) με την παράσταση «Amaluna» περιόδευσε στη Βόρεια Αμερική. Το 2015 με τον θίασο Acrobarouf  απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στο διαγωνιστικό φεστιβάλ της Βασιλείας International Young Stage Festival με το νούμερο κορεάτικης τραμπάλας Scratch. Είναι συνδημιουργός με τη χορογράφο και χορεύτρια Maja Zimmerlin της παράστασης Exodos, συμμετέχει στον βέλγικο θίασο Side Show Company και από το 2018 μαζί με την Maja Zimmerlin και τη Λητώ Αναστασοπούλου κάνουν εργαστήρια και παραστάσεις σε Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα.

Η Maja Zimmerlin είναι Ελβετίδα χορεύτρια και χορογράφος με έδρες τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα. Εχει σπουδάσει στο Zurich Dance Theater School και στο Royal Conservatory of Antwerp. Έχει χορογραφήσει και χορέψει με την ομάδα Triodo την δική της παράσταση Rachis, όπου και περιόδευσαν σε Βέλγιο και Ελβετία. Έχει παράγει την πρώτη της dance video δημιουργία «Anasa», που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Athens Video Dance Festival και συμμετείχε  στο Dance en Film της γαλλικής πόλης Μπορντώ κ.α. Δουλεύει με την Odos Productions στη νέα δημιουργία «Rising Dragon, Redbird Flying». Από το 2018 δουλεύει με το τρίο ZOOplahop όπου δημιουργεί παιδικές παραστάσεις και τις παρουσιάζει σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ελλάδα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των Καρναβαλουπόλεων έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Συνοικία Μακρυγιάννη

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Ιτιές

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Ζαβλάνι

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Γηροκομειό

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κεντρική Καρναβαλούπολη

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κεντρική Καρναβαλούπολη – Baby Rally

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων