Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Βάρδας Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 49, 47 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για εκβίαση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου για τα όπλα.  

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, 30χρονος αλλοδαπός, μετέβη σε οικία ομοεθνών του, σε περιοχή της Βάρδας, προκειμένου να απαιτήσει την καταβολή οφειλόμενου χρηματικού ποσού, από εργασία σε κτήματα της περιοχής αλλά και από πώληση αυτοκινήτου.

Οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, με ακόμα έναν αλλοδαπό, που αναζητείται, χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους τον 30χρονο, προκαλώντας του σωματική βλάβη, ενώ με την απειλή μαχαιριού τον εξανάγκασαν να επικοινωνήσει με βιντεοκλήση με τους γονείς του, που διαμένουν στην χώρα καταγωγής του, από τους οποίους απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την παράδοση του χρηματικού ποσού, οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον 30χρονο, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος σε αγροτική οδό, από ομοεθνή του, που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.  

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, οι οποίοι αφού ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, στη συνέχεια τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων των δραστών, προέκυψε ότι ο 47χρονος και ο 27χρονος είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.