Είναι μόλις 20 χρονών και θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους αθλητές του tae kwon do, ένας αθλητής που μπορεί να δώσει πολλά τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, σε μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. 

Ήδη, άλλωστε, τα διαπιστευτήρια του δείχνουν ότι ο Τάκης Ταπεινός, ο αθλητής της Κίνησης Πατρών, έχει πολλές δυνατότητες. Το 2017 κατάφερε να βγει πέμπτος σε όλη την Ευρώπη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στην κατηγορία βαρέων βαρών (87 κιλά +).

Σε πανελλήνιο επίπεδο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο τόσο το 2017, όσο και το 2018 τον Δεκέμβρη στο Βόλο και πλέον ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που θα γίνει στη Χαλκίδα μέσα στον Μάρτιο. Μέχρι τώρα έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στην καριέρα του. 

Ο Τάκης Ταπεινός ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το tae kwon do από όταν ήταν μόλις 5 χρονών. Έχοντας προπονητή τον Χρήστο Ανδριακόπουλο, τον δάσκαλο της Κίνησης, το ταλέντο του πάνω στο άθλημα, δεν άργησε να φανεί.

"Είμαι περήφανος για αυτά που έχω καταφέρει μέχρι τώρα μαζί με τον προπονητή μου. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να προπονούμαι σκληρά, ακολουθώντας τον δρόμο του πρωταθλητισμού και ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη". 


Ο ίδιος δεν κρύβει ότι όνειρό του είναι να φτάσει κάποια στιγμή στην κορυφή της Ευρώπης. "Δεν μου αρέσει να μένω στάσιμος και για να το πετύχω αυτό ξέρω ότι θα πρέπει συνεχώς να βάζω στόχους στην καριέρα που έχω ξεκινήσει" τονίζει στο patrasevents.gr.

Ο 20χρονος Πατρινός, θα προσπαθήσει στη Χαλκίδα να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και να εξασφαλίσει μέσω της διάκρισης του εκεί, μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tae kwon do, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, διεκδικώντας το καλύτερο που μπορεί.

"Είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες για να το πετύχω. Αρκεί να προετοιμαστώ όπως πρέπει και να έχω την ψυχολογία που χρειάζεται". 

Αυτή τη στιγμή προπονείται καθημερινά περισσότερο από τρεις ώρες. "Είναι αλήθεια ότι το επίπεδο του tae kwon do στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο.

Οι αθλητές που έχουν μείνει στο άθλημα είναι όλοι τους αξιόλογοι και δυνατοί. Το tae kwon do είναι ένα δύσκολο άθλημα. Πέρα από πειθαρχία και σκληρή προπόνηση, χρειάζεται και ψυχή για να συνεχίσεις". 


Αυτό που τον διακρίνει πριν από τους αγώνες του είναι η ηρεμία του.

"Δεν αγχώνομαι ποτέ. Είναι σαν μην έχω συναισθήματα. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να είμαι ψύχραιμος κατά την διάρκεια του αγώνα και με διευκολύνει στο να διακρίνω τα τρωτά σημεία του κάθε αντιπάλου".

Πέρα από πρωταθλητής ο Τάκης Ταπεινός είναι και personal trainer. "Το tae kwon do και ο γενικότερα ο αθλητισμός με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα στη ζωή μου.

Ειδικότερα μέσα από το tae kwon do έχω μάθει να είμαι πειθαρχημένος, να βάζω στόχους, ενώ είναι τέτοια η φύση του αθλήματος που προσφέρει στον αθλητή αθλητική παιδεία, κάτι που σίγουρα θα του φανεί χρήσιμο στη ζωή του".