Την άποψη ότι «ο Τσίπρας, με το θάρρος που επέδειξε, κατέκτησε τους πολίτες της “Μακεδονίας”» εκφράζει σε σημερινό της δημοσίευμα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η εφημερίδα των Σκοπίων Nezavisen Vesnik.

Αυτό υποστηρίζει στο διθυραμβικό του άρθρο για τον Ελληνα πρωθυπουργό, με τίτλο «Μάθημα πατριωτισμού από τον Τσίπρα» ο Ερολ Ριζάοφ.


Στο άρθρο περιγράφεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Ριζάοφ να σημειώνει ότι ο Τσίπρας, «απροσδόκητα για έναν πολιτικό των Βαλκανίων, παρέδωσε μάθημα πραγματικού πατριωτισμού».


Το επίμαχο σημείο του άρθρου

Μεταξύ άλλων στο άρθρο σημειώνεται:

«Έχοντας βαθιά επίγνωση της θυσίας που πρέπει να αναλάβει για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας είπε, όχι μόνο στους πολιτικούς του αντιπάλους και στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης, ότι ο μεγαλύτερος πατριωτισμός είναι να αναφέρεσαι ηχηρά και ξεκάθαρα στις μαύρες κηλίδες του δικού σου παρελθόντος, παρά στο μίσος προς τον γείτονα, που επί δεκαετίες αποτελούσε ατού για την άνοδο στην εξουσία. Ο Τσίπρας, με το θάρρος που επέδειξε, κατέκτησε τους πολίτες της “Μακεδονίας”» καταλήγει ο Ερολ Ριζάοφ.