Ξεπέρασαν πλέον ακόμη και τους εαυτούς τους. Η κυβέρνηση – «κουρελού» του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας για «δεκανίκια» της τους γνωστούς γυρολόγους βουλευτές που πήρε πρόσφατα με το μέρος της έναντι προφανών ανταλλαγμάτων, ευτελίζει χωρίς ίχνος ντροπής κάθε έννοια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ευτελίζει τη δημοκρατία αυτή καθαυτή.

Έφτασαν στο σημείο να καταπατήσουν ανερυθρίαστα ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής για να κρύψουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας που στηρίζεται σε μια επίπλαστη πλειοψηφία.

Έχοντας, δυστυχώς, μετατρέψει το ναό της δημοκρατίας πλέον σε… τσίρκο μετέρχονται σαν κλόουν και ταχυδακτυλουργοί πρωτοφανών μεθοδεύσεων και κόλπων για να περνάνε νομοσχέδια, στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία ακόμη για λίγες μέρες, λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες.

Όμως, ό, τι κι αν κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τη «γύμνια» τους, το γεγονός ότι επί της ουσίας δεν διαθέτουν τη δεδηλωμένη. Κατά συνέπεια, εφεξής θα πρέπει να διαπιστώνουν συνεχώς εάν έχουν πλειοψηφία για να συνεχίσουν να ασκούν τη νομοθετική εξουσία.

Χωρίς, όμως, να έχουν ουσιαστικά τη δεδηλωμένη και ευρισκόμενοι προ πολλού σε πλήρη δυσαρμονία και αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, δεν θα αποφύγουν το πικρό ποτήρι της επερχόμενης εκλογικής συντριβής. Το τέλος τους πλησιάζει, είναι αναπόφευκτο, ενώ θα είναι και εκκωφαντικό, αντάξιο της συνειδητής εκ μέρους τους εξαπάτησης του ελληνικού λαού.