Μετά την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας από την Χρυσή Αυγή, στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η ‘’σκληρά αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία’’ έλαβε το λόγο δια του εκπροσώπου της. Τόνισε ότι απαξιοί να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, διότι όπως υποστήριξε, οι πολιτικοί και ιδεολογικοί μας πρόγονοι, παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους, ότι έχουμε ως σύμβολο τον αγκυλωτό σταυρό κλπ.

Η εμπάθεια και το πολιτικό μίσος που χαρακτηρίζει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ, τον υποχρέωσε εντέλει να τοποθετηθεί. Με περισσή θρασύτητα καταφέρθηκε εναντίον του μοναδικού κόμματος που με μαχητικότητα υποστηρίζει την θέληση του 75% των Ελλήνων, που τάσσονται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτή η τοποθέτηση του, περιβεβλημένη με το μαύρο μανδύα του ψεύδους και της συκοφαντίας, εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής αλληλεγγύη μεταξύ των δύο κομμάτων που προφανώς ήταν… δικαιολογημένη! Η σπουδή της Ν.Δ να κλείσει το θέμα των Πρεσπών το γρηγορότερο δυνατόν ,εξυπηρετούσε και τα δύο κόμματα.

Τα 153 ΝΑΙ στην κύρωση της συμφωνίας είναι η επιτομή της συναλλαγής που τα δύο μεγάλα κόμματα επιδόθηκαν μετα ζήλου, με εκλεγμένους άλλων κομμάτων. Το αποτέλεσμα αυτής της  νοσηρής κατάστασης λειτουργεί ως ένα είδος κλεπτομανίας  που συνιστά πολιτική διαφθορά  και κομματικό τυχοδιωκτισμό .Αντί να διεκδικήσουν εντίμως την ψήφο του λαού, φαντάζει πιο εύκολο για αυτούς να προσεταιριστούν εκλεγμένους βουλευτές άλλων κομμάτων,  ώστε να αυξήσουν έτσι την κοινοβουλευτική τους ισχύ.

Το αίμα στα χέρια αυτών που πλήγωσαν το σώμα της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία με την στάση της, έδειξε πρόθυμη να το σκουπίσει!

Εμείς αναγνωρίζουμε ως πολιτικούς και ιδεολογικούς μας προγόνους όσους πολέμησαν εναντίον Τούρκων κατακτητών, Βουλγάρων κομιτατζήδων , Γερμανών εισβολέων και κομμουνιστοσυμμοριτών . Υποκλινόμεθα μόνο στα σύμβολα και τις σημαίες του έθνους. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ας το πάρουν απόφαση άπαξ και δια παντός. Ήρθαμε και θα μείνουμε με την ψήφο του λαού.

Δεν πρόκειται να αφομοιωθούμε σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθεϊστικό κράτος. Η Χ.Α δεν περιορίζεται πλέον στα στενά όρια ενός κομματικού συνδυασμού. Ηγείται πλέον ενός παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην αποεθνικοποίηση της πατρίδας μας και υπέρ της τόνωσης του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων.